Appelsiini-rakuuna-porkkanakeitto & rapeaa vuohenjuustoa

Appelsiini-rakuuna-porkkanakeitto & rapeaa vuohenjuustoa

Harmaan päivän vastapainoksi keittolautaselle annostellaan aurinkoista appelsiini-rakuuna-porkkanakeittoa, joka kruunataan herkullisilla rapeaksi paistetuilla vuohenjuustopalleroilla. Ne tekevät tästä muuten samettisesta porkkanasosekeitosta suorastaan vastustamattoman ja keittopäivästä tulee kutkuttavan herkullinen!

Appelsiini-rakuuna-porkkanakeitto & rapeaa vuohenjuustoa

Tämä mainio soppaidea osui vastaani Viini-lehdestä, mutta tein siihen omia muutoksiani ja toin keittoon muun muassa lisänä vastapuristetun appelsiininmehun ja hunajaa. Vuohenjuustot pyörittelin pankojauhoissa, koska niillä saa vähän paremmin rapeutta kuin korppujauhoilla, mutta korppujauhot tietenkin toimivat myös.

Appelsiini-rakuuna-porkkanakeitto & rapeaa vuohenjuustoa

Ihana keitto tekee arki-illasta astetta fiinimmän!

Appelsiini-rakuuna-porkkanakeitto & rapeaa vuohenjuustoa (noin 3-4 annosta)

rypsiöljyä ja voita
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
700 g porkkanoita kuorittuna ja kuutioina
1-2 tl kuivattua rakuunaa tai kourallinen tuoretta rakuunaa
7-8 dl kasvislientä
½ appelsiinin mehu
1 rkl hunajaa
noin 1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Rapea vuohenjuusto

100 g vuohenjuustoa paloina
noin ¾ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl panko-tai korppujauhoja

paistamiseen rypsiöljyä ja pieni nokare voita

Lisäksi
esimerkiksi : versoja , tuoretta rakuunaa, paahdettuja siemeniä

Valmistus:

1. Kuumenna kattilassa öljy ja voi. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää porkkanat ja jatka kuullottamista noin 4-5 minuuttia lisää. Mausta rakuunalla.
2. Lisää liemi ja keitä sen aikaa, että porkkanat ovat kypsiä ja pehmeitä.
3. Lisää appelsiinimehu, kerma ja hunaja. Kuumenna ja soseuta.
4. Maista ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Pidä keitto lämpimänä ja paista seuraavaksi vuohenjuustot rapeiksi.
6. Laita kolmelle eri lautaselle jauhoa, rikottu muna ja pankojauhot. Pyörittele juusto ensin jauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja lopuksi pyörittele pankojauhoissa. Kun kaikki ovat juusto ovat kuorruttettu, niin siirry paistamaan.
7. Kaada pannulle reilu loraus öljyä ja pieni nokare voita. Paista juustot rapeiksi ja nosta keiton päälle.
8. Lisää halutessasi päälle myös versoja, yrttejä ja/tai siemeniä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *