Appelsiinituorepuuro

Appelsiinituorepuuro
Appelsiinituorepuuro

Taas on se aika vuodesta, kun kaupasta kannetaan appelsiineja ämpäritolkulla kotiin. Laajasalon K-kauppias ainakin ilahduttaa appelsiinisesongin aikaan asiakkaitaan aina yhtä houkuttelevalla tarjouksella: ämpärillinen appelsiineja viidellä eurolla.

Appelsiinit ovat nyt ihanan makean ja raikkaan makuisia, joten ei kestä varmaan montaa päivää, kun viisihenkisessä perheessä ämpärin pohja paistaa. Tuorepuristettu appelsiinimehu on myös ihana juoma päivän alkuun tai tuorepuuro vastapuristetulla appelsiinin mehulla. Voit sekoittaa puuron ainekset illalla suoraan purkkiin ja aamulla makunautinto odottaa valmiina jääkaapissa.

Pirteää päivää!

Appelsiinituorepuuro

2 dl appelsiinin mehua (= noin 1 ½ appelsiinia tuorepuristettuna)
1 ½ dl kauralesettä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
2 rkl luonnonjugurttia tai kaurajugurttia
1 tl hunajaa

päälle:
appelsiininpaloja, kookoslastuja, kaakaonibsejä…

Valmistus:

Purista appelsiininmehu ja sekoita kaikki ainekset keskenäään. Laita tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Appelsiinituorepuuro

    1. Kannattaa kokeilla, tuorepuurot ovat ihania aamupaloja, kun ne voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja laittaa jääkaappiin odottamaan aamua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *