Avokado-katkarapurisotto tillipestolla

Avokado-katkarapurisotto tillipestolla
Avokado-katkarapurisotto tillipestolla

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Monikäyttöisen avokadon sesonki on parhaimmillaan. Kermaisesta ja pähkinäisestä avokadosta taikoo nopeasti hyvää pikaruokaa, esimerkiksi syömällä sen suoraan kuoresta vaikka katkarapujen ja mangon kera tai siitä syntyy myös monia erinomaisia kastikkeita, salaatteja, smoothieita ja leipiä.

Muutama vuosi sitten avokadosta tuli supersuosittua kuuluisan avokadopastan seurauksena. Toki myös avokadosta valmistettu guacamole on ollut pitkään haluttu herkku meksikoruokien kyljessä tai tortillan välissä. Pastan tapaan avokadon voi yhtä lailla sekoittaa risottoon, kuten tähän avokado-katkarapurisottoon, joka täydennetään tillipestolla.

Avokado-katkarapurisotto yllättää raikkaudella, mutta se on myös ihanan täyteläinen kermaisen avokadon ja parmesaanin ansiosta. Ruoka sopii mainiosti keveämpään tammikuuhun!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Avokado-katkarapurisotto tillipestolla Neljälle

rypsiöljyä ja voita
2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
1 pieni fenkoli
3 dl Pirkka risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
7-8 dl kasvislientä
180 g Pirkka isoja katkarapuja
1 dl Pirkka parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
½ (luomu) sitruunan kuori raastettuna ( pese kuori hyvin ennen raastamista)
2 avokadoa
tuoretta basilikaa ja tilliä

Tillipesto

½ dl pinjansiemeniä pannulla paahdettuna
kourallinen basilikaa
½ ruukkua tilliä
2 rkl sitruunanmehua
1 dl Pirkka parhaat parmesaania raastettuna
¾ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Valmista ensimmäiseksi tillipesto. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja pesto sauvasekoittimella sileäksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja hienonna fenkoli.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kaada kattilaan tilkka öljyä ja lisäksi nokare voita. Kuumenna ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää fenkolit sekä jatka kuullottamista muutama minuuti lisää. Nosta hieman lämpöä ja lisää riisi. Paista sen aikaa sekoitellen, että öljy imeytyy riisiin.

Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Kaada kattilaan muutama desi kasvislientä ja lisää nestettä vähitellen, kunnes riisi on al dente kypsyydessä eli siinä on vielä pientä purutuntumaa.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa hedelmän liha kuutioiksi. Purista sitruunanmehua kuutioiden päälle.

Lisää tillipesto, sulatetut katkaravut, sitruunankuori, sitruunanmehu, mustapippuri ja parmesaani. Maista ja tarkista suola. Lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita lopuksi ilman kuumentamista avokadokuutiot risoton joukkoon tai tarjoa ne erikseen risoton kanssa.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Avokado-katkarapurisotto tillipestolla

  1. Hyvä idea näin joulun jälkeen, korvatakin kerma avokadolla. Seuraavaa joulua odotellessa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *