Pieni suupala: Avokado-katkarapu Toast Skagen

avokado-katkis-skagen
Toast Skagen on suosittu alkupalaleipä. Eikä ihme, onhan se erinomainen leipä. Perinteinen Toast Skagen tehdään vaalealle paahtoleivälle, jonka päällä on reilusti kuorittuja katkarapuja, majoneesia, sitruunaa ja tilliä. Skagenia on kuitenkin lupa varioida, kuten kaikkea muutakin. Joten tällä kertaa seuraksi saapuu avokadoa ja paahtoleipä vaihdetaan makeaan saaristolaisleipään.

Tämä ihana pieni suupala sopii mainiosti kevään juhlapöytään, mutta voi skagenilla herkutella muulloinkin. Meillä nämä pienet leivät nautittiin tällä kertaa vain ihan iloitessa aurinkoisesta päivästä ja lintujen laulusta. Suomen kesä tekee tuloa!

Avokado-katkarapu Toast Skagen

noin 20 Rosala coctailpalaa tai muuta saaristolaisleipää

150 g katkarapuja
1 avokado
½ dl majoneesia
½ dl ranskankermaa
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl raastettua piparjuurta
ripaus chiliä
suolaa ja mustapippuria
tuoretta ruohosipulia

Sulata katkaravut, jos käytät pakastekatkarapuja. Kuori ja leikkaa avokado pieneksi kuutioiksi. Laita molemmat kulhoon.

Lisää joukkoon sitruunan mehu, ranskankerma, majoneesi, raastettu piparjuuri ja mausteet. Sekoita ainekset sekaisin.

Nostele täytettä lusikalla leipäpalojen palojen päälle.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Pieni suupala: Avokado-katkarapu Toast Skagen

  1. Ihanan näköisiä naposteltavia. Muistui mieleen eräs tyttökananpoika, joka pienenä jo oli ihastunut ”kakkalappuihin”, eli katkarapuihin ja napsi niitä innoissaan ruoasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *