Astiarakkaus ja Pieni astiakauppa

Pieni astiakauppa

Olen ollut astiahullu suuren osa elämästäni. Pikku tyttönä ihailin mammani (isoisoäitini) kaunista saksalaista posliinista, ruusuilla kuvioitua kahvikalustoa, jonka mamma aina nosti pöytään kun tuli vieraita. Hän käytti astiastoa ahkerasti siitä huolimatta, vaikka posliinitehdas oli tuhoutunut pommituksessa ja uutta kuppiparia ei olisi voinut ostaa rikkoituneen tilalle. Ehkä sen vuoksi minäkin ostan aina kaikki astiat käyttöön, en vain kaapissa ihailtaviksi. Ensimmäisen oman orvokkikuvioisen kahvikaluston hankin 18-vuotiaana. Sen kerääminen kesti hetken, kun tilasin aina yhden kahvikuppiparin kahden kuukauden välein Arabian postimyynnistä. Kyllähän nyt 18-vuotiaalla nuorella aikuisella pitää olla oma kunnon kahvikalusto vai mitä?

Pieni astiakauppa

Monenlaisia astioita on vuosien varrella tullut hankittua ja toki olen välillä rauhoittunut, mutta viimeisempänä ihastuksena löysin muutama vuosi sitten Pienen astiakaupan kauniit astiat. Rakastan kauppahallitunnelmaa ja Pieni astiakauppa sijaitsee oivallisesti tunnelmallisessa Hietalahden kauppahallissa. Kauniit, sinisen sävyttämät astiat ovat puolalaista käsintehtyä boleslawiec- kivikeramiikkaa. Astioiden kuviointi on todella viehättävää. Menen aina ihan sekaisin, kun pääsen näitä astiaihanuuksia hypistelemään. Minkä sitä valitsisi, kun haluaisi kaikki? Ostan kuitenkin mieluiten yhden silloin, toisen tällöin, aina erilaisella kuviolla. Hiljakseen keräten nauttii enemmän.

Pieni astiakauppa

Arvostan myös sitä, että astiat tehdään käsityönä Puolassa. Hieman olin silloin harmissaan, kun Iittala/Arabia siirsi tuotannon Aasiaan. Eurooppalainen tuotanto on usein niin laadukasta. Pienen astiakaupan astioiden valmistaja, puolalainen Ceramica Artystyczna -tehdas on saanut useita kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia laadukkaasta ja kauniista keramiikastaan. Tämä laadukas keramiikka kestää uunia 290 asteeseen saakka, ne ovat mikron ja astiapesukoneen kestäviä sekä hyvä lasitus tekee astioista helposti puhdistuvia. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että astiat pysyvät tiiviissä käytössä todella hyväkuntoisina. Ainoastaan uuniastioita minulla ei ole, joten niitä en ole käytännössä testannut.

Pieni astiakauppa

No miksi nyt sitten kirjoittelen Pienestä astiakaupasta? Halusin nostaa blogissani esille astiakuvauksen ja tämän ihanan kaupan! Pientä Astiakauppaa pyörittää äärimmäisen mukava ja puhelias Teija Tuohimaa, hänen kanssa aina juttua riittää. Kesän loppupuolella Teija ehdotti minulle yhteistyötä astiakuvauksen parissa. Sain ensimmäistä kertaa mahdollisuuden kokeilla kuvaajantaitojani astiakuvauksen näkökulmasta. Ei siis ruokaa ja reseptejä Kananpoikien Bistroon, vaan kauniita astiakuvia sesongin raaka-aineilla täydennettynä Pienen Astikaupan käyttöön. Tässä muutamia makupaloja mitä syntyi. Lisää löydät muun muassa Pienen astiakaupan facebook – ja instargram-sivujen kuvien joukosta.

Lämmin ja aito suositus Pienelle astiakaupalle, menkää ihmeessä käymään Hietsun hallissa ja tässä ihanassa puodissa!

Pieni Astiakauppa
Hietalahden kauppahalli
Lönnrotinkatu 34, 00180 Helsinki

Pieni astiakauppa

4 thoughts on “Astiarakkaus ja Pieni astiakauppa

  1. Kävin viime keväänä Pienessä astiakaupassa sinun ruokakuviesi innoittamana. Oli käytävä paikanpäällä tutustumassa noihin kauniisiin astioihin. Ne ovat kuin pieniä taideteoksia. Vaikka itse pudän enemmän yksivärisistä astioista niin muutama väriläikkä pöydässä ilahduttaa. Ne ovat kivoja myös lahjaviemisiksi.

    1. Ihana kuulla Tuija! Olen tykännyt kovasti käyttää näitä Pienen astiakaupan kaunokaisia ruokakuvissani. Niitä taitaa löytyä jo blogistani lukuisia! Ja ne tosiaan sopivat hyvin piristämään pelkistetympää skandinaavista astiatyyliä, jos koko pöydän kattaminen näillä tuntuisi liian runsaalta. Itsekin miksaa niitä usein muiden astioiden kanssa ja miten ihanasti pöytä piristyy! 🙂

  2. Kävin eräänä sumuisen sateisena lauantaina tutustumassa myös tähän pieneen suloiseen puotiin. Ajattelin vielä kotona katsellessani astioita, että olipa hienoa tunnelmaa pienessä kaupassa ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *