Oriental munakas nyhtökauralla

Oriental munakas nyhtökauralla

Tämä munakas saa herkullista itämaista twistiä maapähkinä-srirachakastikkeella maustetusta raikkaasta appelsiini-porkkana-kiinankaalisalaatista. Tämän mahtavan hyvän kastikkeen ja osittain salaatin resepti on Lotta Viitaniemen Syötävän hyvät salaattikirjan Oriental slaw- ohjeesta. Se on todella maistuvaa myös munakkaan päällä rapsakan nyhtökauran kanssa!

Oriental munakas kahdelle

4 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl kuohukermaa

½ pkt nyhtökauraa
rypsiöljyä

salaatti:
½ kiinankaali suikaloituna
1-2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna
1 appelsiini kuorittuna ja lohkottuina
1 rkl (mustia) seesamisiemeniä

maapähkinä-srirachakastike:
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl seesamiöljyä
½ dl appelsiinimehua
½ rkl soijaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta

viimeistelyyn: 1-2 vartta kevätsipulia (vihreä osa) hienonnettuna

Valmistus:

1. Sekoita salaattikastikkeen ainekset sauvasekoittimella sileäksi.
2. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa ja sekoita kastike mukaan. Seesamisiemenet voi lisätä myös ihan vasta lopuksi.
3. Kaada pannulle tilkka öljyä ja paahda nyhtökaura rapsakaksi.
4. Sekoita munakkaan ainekset. Kaada pannulle tilkka öljyä ja nokare voita. Paista sen verran, että munakas hyytyy. Nämä ovat paistetut pannulla kahdessa erässä, mutta voit tehdä myös yhden isomman ja puolittaa sen.
5. Nosta munakas lautaselle ja laita päälle paistettua nyhtökauraa, salaattia, seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Lisää srirachaa, jos kaipaat lisää potkua.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Oriental munakas nyhtökauralla

  1. No voi totta maar, kun en ole tajunnutkaan yhdistää nyhtökauraa munakkaaseen 😀 Ja inkiväärillä terästetty kastikekin kuulostaa raikkaalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *