Maukkaan makkara-perunapellin jälkeen oli herkullisen halloumi-kasvispellin vuoro. Se valmistuu samaan tapaan yhdellä pellillä. Tässä versiossa paahteiset porkkanat, perunat ja halloumi saavat seurakaseen voimakasvis lehtikaalia, rapsakoita granaattiomenan siemeniä, aurinkoista appelsiinia ja pirteää minttua!
Halloumi-kasvispelti ( noin 3-4 annosta)
500 g porkkanaa
2 rosamunda perunaa
pari oksaa rosmariinia silputtuna
suolaa ja mustapippuria
1 pkt (200 g) halloumia
rypsiöljyä
2-3 lehteä lehtikaalia
1 dl granaattiomenan siemeniä ( tässä pirkka pakaste)
1 appelsiini
kourallinen minttua
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
punaista balsamicoa
Valmistus:
1. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi suikaleiksi. Huuhtele ja viipaloi perunat ohuelti. Leikkaa halloumi viipaleiksi.
2. Kuumenna uuni 225. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille porkkanat ja perunat. Sekoita joukkoon öljy, rosmariini, suola ja mustapippuri. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Lisää halloumi, kun porkkanat ja perunat ovat melkein kypsiä. Jatka paahtamista noin 10 minuuttia lisää.
3. Poista huuhdellusta lehtikaalista paksu keskiruoti. Höyrytä lehtiä 2 minuutti höyrykattilassa. Hienonna ja sekoita joukkoon suolaa, sitruunanmehua ja oliiviöljyä. (Voit lisätä lehtikaalin halutessasi myös raakana joukkoon.) Kuori appelsiini veitsellä ja leikkaa lohkoiksi.
4. Yhdistä pellillä tai erillisessä astiassa kaikki ainekset. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Viimeistele punaisella balsamicolla (miel. sellaisella, jossa paksumpi koostumus)