Avokado-lehtikaali-mustapapusalaatti

Avokado-lehtikaali-mustapapusalaatti

Tänä kesänä on tullut syötyä todella paljon salaatteja. Tänään oli ihanan avokado-lehtikaali- mustapapusalaatin vuoro. On ollut niin kuuma, etten ole käyttänyt uunia ainakaan kuukauteen. Ainoastaan liedellä nopeat kypsennykset tai pihagrillissä.

Avokado-lehtikaali-mustapapusalaatti

Tähän salaattiin hyödynsin eilen keitettyä pastaa. Keitin sitä kerralla enemmän, josta osasta tein eilen lehtikaalipastaa. Lehtikaalia jäi myös eilen vähän pussin pohjalle, ja se sopi mainiosti myös tähän salaattiin.

Simppeli ja ruokaisa avokado-lehtikaali- mustapapusalaatti on herkullista fetalla kruunattuna sekä ruisnachojen kera! Sopii täydellisesti näihin kesälämpöihin!

Avokado-lehtikaali-mustapapusalaatti (neljä annosta)

½ l valmiiksi keitettyä pastaa
1 avokado
1 rs (200g) kirsikkatomaatteja
1 rs (200g) mustapapuja , esim. go green
50 g lehtikaalia
½ punasipuli
100 g fetaa
kourallinen korianteria

kastike:

½ dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

1. Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi.
2. Huuhtele lehtikaali ja poista paksu keskiruoti. Leikkaa pieneksi ja pehmennä lehtikaalisilppu hieromalla siihen lusikallinen öljyä ja ripaus suolaa.
3. Huuhtele ja valuta mustapavut. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi feta ja avokado.
4. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa. Feta-juuston voit tarjota myös erikseeen.
5. Sekoita kastike joukkoon.
6. Tarjoa seurana nachoja, myös ruisnachot ovat hyviä tämän kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *