Avokado taipuu myös mainiosti tsatsikiin. Viimeksi tein porkkanatsatsikia, joka oli yhtä raikasta kuin perinteinen kurkusta tehty tsatsiki. Avokadosta taas syntyy suloisen kermainen tsatsiki, joka sopi mainiosti lohivartaiden ja minttuperunoiden seuraan. Avokadotsatsiki sopii myös tarjottavaksi alkupalana leivän kera, kuten muutkin tsatsikit.
Herkulliset lohivartaat ovat tulossa pian blogiin. Grillaus jatkuu ainakin meillä! Entä teillä?
Avokadotsatsiki
1 avokado
½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl limetin/sitruunan mehua
2 dl turkkilaista jugurttia
kourallinen lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistus:
Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa kuoren sisällä oleva malto paloiksi.
Purista limetin/sitruunan mehua päälle.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Anna maustua jääkaapissa noin tunti, jos vain ehtii.
Lue myös: Porkkanatsatsiki ja tsatsiki
Mä olen kyllä vähän kyllästynyt sitkeään koleassa grillaamiseen – mutta jospa ensi viikolla helteet vyöryvät tänne!
Ei se pieni helle tosiaan olisi välillä pahitteeksi. 🙂