Kaikkien tuntema ja tuttu tsatsiki on meidän perheen kestosuosikki vuodesta toiseen. Helppotekoinen jugurttipohjainen tsatziki maistuu muun muassa grilliruokien tai leivän seurana. Kesän lähestyessä tsatsikia on meillä usein tarjolla. Lapsetkin rakastavat sitä. Tsatsikin resepti kuuluu olla ehdottamasti Kananpoikien Bistrossa.
Tsatsiki
½ kurkku
2 dl turkkilaista jugurttia
½ valkosipuli hienonnettuna
1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta minttua
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa ja pippuria
Valmistus:
Raasta kurkku. Laita raaste siivilään ja sirottele vähän suolaa päälle. Anna valua puolisen tuntia. Puristele loput nesteet pois.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua kylmässä vähintään tunti.