Caldo Verde

Caldo verde

Tänään on toinen kunnon pakkaspäivä ja mieli teki jotain lämmittävää soppaa. Muheva portugalilainen caldo verde-keitto sopii mainiosti tälläiseen kylmään talvipäivään. Siinä on muhennettua perunaa, vihreää lehtikaalia ja mausteista makkaraa. Ei mikään keittokaunotar, mutta oikein maukasta ja ravitsevaa!

Caldo verde

Caldo Verde

oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6-7 jauhoista perunaa
1 tomaatti
1 tl paprikamaustetta
1 l kana- tai kasvislientä
200 g lehtikaalia
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
noin 250 g mausteista tuoremakkaraa, tässä Atrian lämminsavutuoremakkaraa viipaloituna
(½ tl savupaprikajauhetta)
tuoretta persiljaa maun mukaan

lisäksi :leipää

Valmistus:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele perunat. Kuutioi tomaatti.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Lisää peruna- ja tomaattikuutiot, liemi ja paprikamauste.
3. Paista sillä välin kun perunat kypsyvät makkarat pannulla kypsiksi. Mausta halutessasi ripauksella savupaprikaa.
4. Soseuta keitto perunasurvimella tai sauvasekoittimella, jos haluat sosemaisempaa.
5. Leikkaa lehtikaalista paksu ruoti pois ja hienonna se mahdollisemman pieneksi. Lisää lehtikaali ja sitruunanmehu kattilaan. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
6. Maista ja tarkista suola sekä pippuri.
7. Annostele keitto kulhoihin ja nosta paistettuja makkaranpaloja päälle. Viimeistele silputulla persiljalla.
8. Tarjoa seurana hyvää leipää.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *