Tässä olisi tämmöinen herkuttelijan kevätsalaatti paahdetulla parsalla, rapealla pekonilla, makeilla mansikoilla ja raikkaalla jugurtti-fetakastikkeella. Niin hyvää ja keväistä!
Parsa-pekonisalaatti
nippu parsaa
öljyä, suolaa, pippuria
1 pkt pekonia
mansikoita halkaistuna
puolikas kurkku
1/2 ps salaattia
kurpitsansiemeniä
lehtipersiljaa
Valmistus:
1. Kuumenna kiertoilmauuni 180 asteeseen. Levitä parsat pellille. Päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Toiselle pellille pekonit . Paahda noin 12-15 minuuttia.
2. Paahda pannulla kurpitsansiemenet.
3. Kokoa salaatti kulhoon. Tarjoa seurana feta-jugurttikastiketta.
Feta-jugurttikastike
100 g fetaa
1 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
Aja sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.