Gluteenittomien blinien jälkeen on vuorossa gluteeniton myslikokeilu. Muistin, että kaapissani oli avattu tattarihiutalepaketti. Syksyllä söin joinain aamuina tattaripuuroa, mutta en oikein päässyt sen makuun. Olisivatko tattarihiutaleet myslissä parempia?
Myslissä tattari ei maistu niin vahvana kuin puurossa. Se on itseasiassa aika huomaamattomassa roolissa. Johtunee siitä, että olen upottanut mysliin paljon muutakin: kuivahedelmiä, kookoshiutaleita, pähkinöitä ja siemeniä. Kookos, mango ja banaani tuovat tattarimysliin ihanan eksoottisen makean vivahteen.
Joulun jälkeen meillä oli usein tarjolla Maurin mahtavaa mysliä. Se on todella hyvää, mutta vaihtelunhaluisena tykkään myös varioida myslejä. Tämä oli hyvä kokeilu. Tattarihiutalelaatikko tyhjenee tähän mysliin aivan varmasti.
Hedelmäinen tattarimysli
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai kookosöljyä
1-2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
5 dl tattarihiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
4 rkl kookoshiutaleita
½ dl saksanpähkinöitä rouhittuna
½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
½ dl kuivattua mangoa
½ dl kuivattua banaania
Sekoita tattarihiutaleet ja siemenet vadissa. Lisää siirappi ja öljy. Sekoittele hyvin ja kaada uunipellille.
Paahda 150 asteessa noin 30minuttia . Kääntele 10minuutin välein.
Pilko kuivahedelmät ja rouhi pähkinät.
Laita paahtamisen jälkeen hedelmät ja pähkinät sekaan.
Säilytys kannellisessa rasiassa.
Säilyvyys noin 1-2 viikkoa.
Onpas kiva mysliohje. Minä olen keitellyt gluteenitonta puuroa, johon olen lisännyt myös kokonaisia tattarisuurimoita, ne eivät ainakaan omaan suuhun maistu liian ”tattariselle”.
Kiitos Rommirusina! Ehkä minun pitäisi antaa tattaripuurolle vielä uusi mahdollisuus, mutta jos ei puuroa, niin tässä myslissä tattarihiutaleet maistuvat minulle ainakin mainiosti. 🙂