Viikon virkistäjä: Tyrni-appelsiinismoothie

Tyrni-appelsiinismoothie
Tyrni-appelsiinismoothie

Alkutalven sesonkihedelmä appelsiini on loistava pari tyrnille. Tästä makuparista syntyy raikas ja piristävä juoma, joka herättelee mukavasti uuteen viikkoon.

Tyrni-appelsiinismoothiessa on hyvät vitamiinit. Molemmista saa paljon C-vitamiinia ja tyrnimarjan siemenistä saa myös runsaasti E-vitamiinia. Siemenissä on tyrniöljyä, joka on hyväksi muun muassa iholle ja limakalvoille, joita talvi-ilma koettelee.

Ihana juoma virkistää niin sisäisesti kuin ulkoisesti!

Tyrni-appelsiinismoothie
Tyrni-appelsiinismoothie

Tyrni-appelsiinismoothie ( 1 iso lasillinen)

½ dl (jäisiä) tyrnimarjoja
1 appelsiini puristettuna
1 banaani
2 rkl kauralesettä
1 dl luonnonjugurttia
½ rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi juomaksi.

Nauti heti!

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Viikon virkistäjä: Tyrni-appelsiinismoothie

  1. Hyvä, raikkaan kuuloinen juoma ja itsekin atoopikkona, pidänkin tyrniä ihan terveystuotteena. Uskon ainakin niin 🙂 Erinomainen flunssajuomakin.

    1. Kyllä, tyrniä suositellaan paljon atoopikoille sen sisältämän öljyn vuoksi. Toivottavasti juoma maistuu myös yhdelle meidän perheen nuorelle atoopikolle, mutta eiköhän , koska banaani ja hunaja/vaahterasiirappi makeuttaa sitä aika kivasti. Oma ihoni myös kaipaa talven keskellä hoitavia öljyä, talvi pakkaa kuivattamaan. Tyrni on kyllä erinomainen marja ja appelsiini piristävä talvihedelmä! Molempien oranssi värikin jo puhkuu voimaa:-)

  2. Tätä on pakko kokeilla, tyrni on niin superainetta ja tyrni-appelsiinimehustakin tykkään älyttlmästi. <3 🙂

    1. Kiitos Minna:-) Kyllä tämä juoma on hyvä vitamiinipommi ja pikkuinen tyrni on se oikea supermarja. Tässä juomassa tyrni ei maistu niin happamalta, joten puoli desiä menee helposti. Tyrni-appelsiinmehukin on varmasti hyvää. Tämä makupari toimii monessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *