Grillattu entrecote & marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

Grillattu entrecote & marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Entrecote eli naudan välikyljys on mielestäni yksi kesän parhaimpia lihoja grillattavaksi. Siinä on sen verran mukavasti rasvaa, että siitä saa grillissä tai pannulla todella mehevät pihvit. Entrecote on herkullista ihan jo suolalla ja pippurilla maustettuna, mutta punaviinimarinadilla siitä saa vielä asteen verran maukkaampaa.

Entercotea, timjamia, sitruunaa, alkoholitonta punaviiniä
Grillattua entrecotea
Marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

Pihvi saa olla reilun kokoinen, koska pienet (alle 200g) entrecote-pihvit hajoavat helposti grillattaessa. Laajasalon K-Supermarketissa on tarjolla muun muassa Tammisen yksittäin pakattuja 250 gramman entrecotepihvejä, joita on helppo ostaa sopiva määrä pienen tai ison talouden tarpeeseen. Meillä tykätään monta kertaa sellaisista grillipartyistä, jossa grilliin laitetaan monenlaista grillattavaa. Siinä tilanteessa yksittäinpakatut lihat ym. grillattavat palvelevat erittäin hyvin.

Torres Natureo
Marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

Mehevän ja tuhdin pihvin vastapainoksi sopii loistavasti kesäinen salaatti, jossa on paljon raikkaita ja makeita marjoja, Suomen parhaaksi cheddarjuustoksi valittua mustapippuricheddaria ja rapsakoita pekaanipähkinöitä. Kesäistä grilliruokaa juhlistaa alkoholiton vaihtoehto Torresin Natureo punaviini, joka löytyy samalta kauppareissulta kuin liha ja salaattiainekset.

Grillattu entrecote & marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

Herkullisia kesäpäiviä!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Grillattua entrecotea

2( a`250g) Tammisen entrecote -pihviä
½ luomu sitruunankuori raastettuna
¼ dl punaviiniä (tässä alkoholiton Torres Natureo)
kourallinen tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Sekoita marinadin ainekset ja laita se pakastepussiin pihvien kanssa. Hiero marinadi hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua 2 tuntia tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Grillaa tai paista pihvi medium kypsäksi grillissä tai pannulla.

Marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

2 erilaista salaattia tai valmista salaattisekoitusta
250 g Pirkka mansikoita
125 g Pirkka vadelmia
1 dl granaattiomenan siemeniä ( tuoreesta tai pakasteena löytyy Pirkka-merkkisiä)
100 g Jukolan aitoa mustapippuricheddaria
50 g pekaanipähkinöitä
puoli ruukkua basilikaa

kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl punaista balsamicoa
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus:

Aloita granaattiomenasta. Irroita granaattiomenasta siemenet. Pehmittele ensin granaattiomenaa vähän pyörittelemällä pöytää vasten. Leikkaa kruunu puolelta kansi pois. Ja lohko sitten väliseinien mukaan granaattiomena paloiksi. Irroittele isossa kulhossa käsin tai lusikalla siemenet hedelmästä. ( Tai helpompi vaihtoehto: Pirkan pakastegranaattiomenasiemenet.)

Revi salaatti pieniksi paloiksi ja siirrä kulhoon. Poista mansikoista kanta ja puolita ne. Kuutioi juusto.

Sekoita kastike.

Yhdistä kulhossa kaikki salaatin ainekset ja sekoita kastike mukaan.

Saatat tykätä myös

6 kommenttia artikkeliin ”Grillattu entrecote & marjaisa mustapippuricheddar -salaatti

  1. Hyvältähän tuo näyttää, ei voi muuta sanoa 🙂 Enpäs ole huomannutkaan, että onkos Pirkkavadelmat kotimaisia, eli soveltuvatko tuoreina käyttöön ?

    1. Tämä Pirkka vadelma tulee Espanjasta, aikaisemmin ostamissani on ollut tuontimaa muun muassa Portugali. Käytän niitä tuoreena, mutta huuhtelen ennen käyttöä, kuten muutkin ulkomaalaiset marjat. Ulkomaalaisten pakasteiden osalta on toinen juttu eli Evirahan suosittelee ulkomaalaisten pakastevadelmien/marjojen keittoa kaksi minuuttia tai kuumennusta 90 asteessa viiden minuutin. Ja näin minäin olen tehnyt, en syö ulkomaalaisia marjoja, etenkään vadelmaa ilman kuumennusta. Niissä on norovirus riski. Olen toki käyttänyt joskus pakasteena myytävää virolaista tyrniä tai karpaloa ilman kuumennusta. En tiedä pitäisikö nekin kuumentaa, ulkolaisia nekin on yhtälailla? 🙂 Pääasiassa kai virusriski on ollut juuri tuossa pakastevadelmassa.

      1. Niin, joo, ne olikin tietysti tuoreita… Jostain olen kuullut, että Virossa on aika yleistä se myyräekinokokki ja en ole uskaltanut syödä ilman keittämistä heidän marjojaan ?

        1. Paras tietenkin olisi kotimainen marja. Toivottavasti taas ensi syksynä pääsisi itse karpaloapajille! 🙂

          1. Ihmettelen joskus, miksi ei ulkomaisten tuotteiden pakkauksiin ole laitettu ohjeita, jos esim. kuumennus on tärkeää terveyssyistä johtuen.

          2. Olisiko niin, että riski virukseen olisi kohtuullisen pieni, esim. tyrni ja karpalo? Muistan, että Pirkan ulkomaalaisissa vadelmissa kyllä ainakin lukee Eviran kehoitus/suositus kuumennuksen suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *