Grillattu mansikka-mozzarellatortilla

Grillattu mansikka-mozzarellatortilla
Grillattu mansikka-mozzarellatortilla

Nyt seuraa jatkoa Pipsan mansikkahaasteeseen, johon ilmoitin ottavani osaa pääruokasarjassa grillatulla flank steakilla ja mansikkasalsalla. Koska on kesä, niin jatketaan grillitunnelmissa. Grilli saa kuumentua jo alkuruokaa varten, koska makoisat mansikka-mozzarellatortillat tulevat myös suoraan grillistä.

Mansikkoista ja mozzarellasta saa herkullisen yhdistelmän tortillojen täytteeksi, kun mukaan tulee raikkaita yrttejä, pirtsakkaa limeä, kesäsipulia, pikkaisen tabascoa ja kunnon rouhaisu mustapippuria. Minun mielestäni mansikka suorastaan rakastaa mustapippuria, älä arastale sen kanssa!

Grillattu mansikka-mozzarellatortilla
Grillattu mansikka-mozzarellatortilla

Grillatut tortillakääröt ovat helppoja tehdä ja ne ovat helposti muunneltavissa. Blogistani löytyy muutama muukin herkullinen grillattu tortillakäärö. Mansikoilla tekee tortilloista myös ihanan jälkkärin. Suolaisten mansikka-mozzarellatortillojen ruokajuomana toimii mainiosti esimerkiksi meksikolainen olut.

Grillattu mansikka-mozzarellatortilla (Viidelle)

5 tortillalettua

Täyte:
250 g kotimaisia mansikoita
1 avokado
125 g mozzarellaa
1 kesäpunasipuli varsineen
½ limetin mehu
kourallinen korianteria
kourallinen basilikaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä kunnon rouhaisuja muutama kierros
5-6 tippaa tabascoa

Valmistus:

Leikkaa mansikoista kanta pois ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja poista kivi avokadosta sekä leikkaa avokado pieniksi paloiksi. Revi tai leikkaa mozzarella pieneksi. Hienonna sipuli ja yrtit.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä mansikka-mozzarellatäyte tortillojen päälle. Jätä yläreunaan noin 3 cm tyhjää. Rullaa käärö toukasti kiinni. Leikkaa rullat kolmeen osaan ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.

Grillaa rullia muutama minuutti molemmin puolin, niin että pinta saa kauniin värin.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Grillattu mansikka-mozzarellatortilla

  1. Mielenkiintoinen ohje, täytyy kokeilla!
    ps. ”flank steak” on muuten Suomessa ja suomenkielisessä blogissa ”naudan kuvepihvi”…

    1. Kiitos Arttu Koo, suosittelen kokeilemaan.:-) Flank steakista puhutaan tosiaan kuvepaistina tai kuvepihvinä. Useammin mielestäni kuvepaistina.

  2. Kylläpäs mansikoilla menee nyt lujaa täällä blogissa, mutta onhan sen sesonkikin nyt juuri. Ihania juttuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *