
Pipsa Hurmerinta ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäinliitto etsivät kilpailun muodossa maistuvia mansikkareseptejä ja minäkin sain haasteen osallistua tähän kisaan. Tarkoituksena on kehitellä mansikkainen alku-, pää– ja jälkiruoka. Kisaan saa toki osallistua myös vain yhdellä ruokalajilla, mutta eiköhän täältä jatkoa seuraa. Päätin aloittaa pääruoalla.

Tulkoon siis blogiini kolmannen kerran perheemme yksi suosikkikesäruoka grillattu kuvepaisti eli flank steak. Tällä kertaa flank steak tarjoillaan miedosti tulisen mansikkasalsan ja coleslawin kera. Yhdistelmä vie kielen mennessään.
Miedosti tulisessa mansikkasalsassa on pientä limetin tuomaa hapokkuutta ja se on oiva kyytipoika grillatulle flankille. Tätä tehdään toisenkin kerran. Mansikkasalsa sopii hyvin myös grillatun kanan ja halloumin seuraksi. Kesän parhaimpia makuja!
Kaiken kukkuraksi tämä herkullisen kesäruoan tekeminen on todella helppoa ja nopeaa.


Let`s salsa with strawberry!!
Grillattu flank steak eli kuvepaisti
750 g naudan tai härän flank steakia eli kuvepaistia
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Poista tarvittaessa kalvot ja sivele pintaan kevyesti öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa lihaa noin 2-3 minuuttia molemmin puolin ja anna vetäytyä folion sisällä kymmenen minuuttia.
Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoa mansikkasalsan ja coleslaw-salaatin kera.
Mansikkasalsa
400 g kotimaisia mansikoita
1 mieto punainen chili
2 kesäpunasipulia varsineen
1 limetin mehu
kourallinen vahvaa tuoretta minttua / kaupan ruukku minttua kaksi kourallista
kaksi kourallista tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Poista mansikoista kanta ja leikkaa paloiksi. Poista chilistä kanta ja siemenet. Hienonna. Hienonna kesäsipuli. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Nam, näyttääpä hyvältä, mansikkasalsa kuulostaa kyllä kivalta. Minullakin odottelee jääkaapissa flank steak pääsyä grilliin…
Kiitos, herkullisia grillaushetkiä sinne myös. 🙂
Haa, hieman heattiä mansikoille! Vaikuttaa oikein lupaavalta!
Kiitos Merja, pieni potku sopii mansikoille mahtavasti. 🙂
Voi, miten siellä on kesäistä tunnelmaa taas ja ihanaa ruokaa. Mansikkakin taipuu vaan moneksi 🙂
Kyllä, todella hyvä pari salsan muodossa grillatulle lihalle. 🙂