Grillatut lohitortillat, tillikastike ja mummonkurkut

Grillatut lohitortillat
Grillatut lohitortillat

Tortillat ovat minun mielestäni mutkatonta, nopeaa ja maukasta kesäruokaa. Erityisen hyviä niistä(kin) saa grillissä. Kevyesti hiilenhehkussa grillattu lohi & kesäsipuli, mummonkurkut ja tillikastike ovat pökerryttävän hyvä yhdistelmä.

Grillattu lohitortilla
Grillattu lohitortilla

Suosittelen lohitortillaa myös yhdeksi juhannusherkuksi. Tillikastike, mummonkurkut ja kesäsipuli tuovat siihen ihanan kesäistä suomitunnelmaa. Lisäksi tortillat ovat niin helppoja ja vaivattomia tehdä sekä meillä ainakin maistuvat erittäin hyvin myös lapsille.

Grillatut lohitortillat, tillikastike ja mummonkurkut

8 vehnä- tai maissitortillaa
500 g lohta
öljyä
suolaa
mustapippuria
nippu varrellista kesäsipulia

Valmistus:

Tee ensin mummonkurkut ja tillikastike. Kts. alempana.

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipulit. Öljyä molemmat kevyesti ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Grillaa lohiviipaleet ja sipulit epäsuoralla lämmöllä. Lohen grillaus sujuu myös helposti grillipellin päällä.

Grillaa myös tortillat nopeasti grillissä. Kokoa tortilla. Vähän kastiketta pohjalle, pinaattia, lohta, sipulia, mummonkurkkuja ja tilliä sekä tiraus sitruunan mehua.

Nam ja nauti!

Mummonkurkut

2 avomaankurkkua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl valkoista balsamicoa
kourallinen tilliä silputtuna

Kuori halutessasi kurkut. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Tee mausteliemi kannelliseen astiaan ja lisää sitten kurkkuviipaleet liemen sekaan. Laita kansi kiinni ja hölskytä reippaasti.
Anna maustua noin 10 minuuttia.

Tillikastike

1 dl turkkkilaista jugurttia
½ dl majoneesia
suolaa
1 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl tilliä hienonnettuna

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

Lisäksi:

salaattipinaattia
tilliä
sitruunan paloja

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Grillatut lohitortillat, tillikastike ja mummonkurkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *