Lohitortillojen lisäksi tein myös toisia herkkukääröjä. Meillä rakastetaan guacamolea. Sitä pitää tehdä aina pari kulhollista kerralla tai ei haittaisi vaikka tekisi jokaiselle oman kulhollisen. Salsa kaavitaan aina viimeistä tippaa myöten. Tämä tortillaresepti osuukin guacamolefanien makuhermoon. Ja suoraan grillistä nekin!
Huippuhyvien kääröjen ohjeen olen löytänyt Lisa Lemken Grillatun kera kirjasta ja näitä tortilloja on rullattu monta kertaa. Lisa kirjoittaakin oheisten eväiden olevan hänen rakkaudentunnustus salsojen kuningattarelle. Totta vieköön, kyllä ne ovat kuningartarrullia. Jollei ei ois paljaat jalat niin sukat pyörisi jaloissa näitä kääryleitä syödessä.
Nämä ovat helppoja tehdä ja maistuvat varmasti myös juhannuksena. Hyvä vaihtoehto saunan jälkeen hiukopalaksi tai päivällä tortillapöytä, jossa on tarjolla tortilloja muutamalla eri täytteellä.
Tortillat taipuvat myös jälkiruokaan. Katso myös : Raparperi-mansikkatortilla
Nam!
Grillattu guacamoletortilla
2 avokadoa
2 kesäsipulin vartta
2 tomaattia ( miel. eri värisiä)
125 g mozzarellaa
1 valkosipulinkynsi
½ limetin mehu
suolaa ja pippuria
tabascoa
1 dl tuoretta korianteria
5-6 tortillaa
Valmistus:
Halkaise avokadot ja poista siemenet. Leikkaa sisus pieneksi paloiksi. Hienonna sipulin varret. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Murenna tai leikkaa mozzarella. Hienonna valkosipuli ja korianteri.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä täyte tortillalevyjen päälle. Rullaa käärö kiinni. Leikkaa kolmeen osaan ja kiinnitä rullat cocktailtikuilla.
Grillaa noin viisi minuuttia kerran kääntäen. Mieluiten epösuoralla lämmöllä.
Tortillat ovat valmiita, kun pinta on kauniin värinen ja mozzarella sulanut.
Lähde: Lisa Lemke, Grillatun kera (pienin muutoksin)
Kyllä nämäkin kelpaavat oikein mainiosti ! 🙂
Tehdään näitä kääröjä myös, kun tuutte. 🙂 Hyvää juhannusta äiti!
Oi, nämä näyttävät huippuhyviltä, maistuisi varmasti!
Kiitos, oikein maistuvia ovat. 🙂 Hyvää juhannusta Rommirusina! 🙂