Halloumi-kikhernekulho

Halloumi-kikhernekulho

Kevään edetessä ja valoisuuden lisääntyessä alkaa tulla taas yhä useammin mielihalu nauttia lounaaksi salaatti. Kuitenkin sellainen salaatti, jossa on muutakin kuin muutama salaatinlehti. Salaatin pitää olla ruokaisa ja sisältää myös proteiineja, ettei hetken päästä taas tarvitse miettiä jotain lisäpurtavaa.

Halloumi-kikhernekulho ja munakoisosalaatti

Halloumi-kikhernesalaatti on maukas ja ruokaisa. Kikherneistä tuli ihanan makuisia uunissa, kun pyörittelin ne öljyn kanssa ensin sumakissa, paprikamausteessa ja chilissä. Ja kullanruskeaksi paistettu halloumi on kanssa niin hyvää! Sitten vaan viereen oliiveja, kirsikkatomaatteja, kurkkua, retiisiä ja sipulia. Sipulin pikamarinoin etikassa, vedessä, sokerissa ja suolassa. Pähkinäinen ja tomaattinen jugurttikastike on superherkullinen lisä tähän salaattiin. Se käy myös pastan kastikkeeksi Lotta Viitaniemen mukaan, jonka mainiosta salaattikirjasta olen tämän ohjeen pitkälti napannut. Olen vain vaihtanut linssien tilalle sumakkisia kikherneitä ja laittanut muutaman muun pienen oman lisäykseni.

Halloumi-kikhernekulho

Ollessani innokkaalla salaattituulella niin pyöräytin viereen myös munakoisosalaatin tahinikastikkeella. Tämäkin salaatti oli Lotan kirjasta, joka kannattaa ehdottomasti hankkia, jos et vielä omista tätä noin vuosi sitten ilmestynyttä idearikasta salaattiopusta. Blogistani löytyy myös toinenkin salaatti tästä kirjasta. Tsekkaa ihmeessä myös koukuttavan hyvä Oriental slaw & chili-cashewkaalisalaatti!

Halloumi-kikhernekulho (n 3-4 annosta)

1 pkt kikherneitä
1 tl sumakkia ( nykyään löytyy myös hyvin varuistetuista ruokakaupoista)
1 tl paprika-maustetta
½ tl chiliä
suolaa ja pippuria
1-2 rkl rypsiöljyä

1 dl mustia oliiveja
1 rs (200g) kirsikkatomaatteja
½ kurkku
1 punasipulia
4-5 retiisiä
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

tuoretta lehtipersiljaa ja minttua

1 pkt halloumia

Tomaatti-jugurttikastike

6-8 kpl aurinkokuivattujatomaatteja
4-5 kirsikkatomaattia
1 dl turkkilaista jugurttia
½ dl cashewpähkinöitä (noin ½ tuntia liotettuna ja valutettuna)

Valmistus:

1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle pellille, mausta sumakilla, chilillä ja paprikamausteella sekä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita myös öljy joukkoon. Paahda 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, sekoittele välillä.
2. Kuutioi kurkku. Halkaise tomaatit. Leikkaa sipuli suikaleiksi.
3. Leikkaa halloumi viipaleiksi. Kaada paistinpannulle pieni tilkka öljyä ja paista viipaleet hitaasti miedolla lämmöllä kullanruskeiksi pannulla molemmin puolin.
4. Valmista kastike. Aja kastikkeen kaikki ainekset sileäksi sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tai tehosekoittimessa.
5. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa ja tarjoa tomaatti-jugurttikastikkeen sekä hyvän leivän kera.

2 thoughts on “Halloumi-kikhernekulho

  1. Tällaiset ruokaisat salaatit on mukavia. En minä ainakaan niillä huituntuituilla kovin pitkälle pötki 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *