Ravintola Kannas komeasti 80-vuotta

Kannas

Sain kutsun viettämään iltaa bloggarikolleegoiden kanssa legendaarisen Ravintola Kannakseen. Vastasin mieluusti kyllä tähän kutsuun, koska en ollut koskaan aikaisemmin käynyt Kannaksessa. Ravintolan pitkä ja värikäs historia kuulosti todella mielenkiintoiselta sekä ruokalista varsin mutkattomalta ja maukkaalta.

Negroni

Ravintoloitsija IK. T. Itkonen perusti Eerikinkadun perällä sijaitsevan ravintola Kannaksen vuonna 1939. Ravintola nimi tuli Itkosen omasta kotiseudustaan Karjalan Kannaksesta. Tänä vuonna Kannas viettää 80-vuotis juhlavuottaan.Ravintolan historiaan ovat mahtuneet monenlaiset aikakaudet. Ensin ravintolan ottivat omakseen lähellä sijaitsevan Hietaniemen sataman merimiehet, laivatytöt ja satamatyöläiset. Myöhemmin paikassa ovat viihtyneet rock-bandien väki, elokuva-alan ihmiset ja kulmakunnan asukkaat. Kannaksen ravintolapäällikkö Kari-Pekka Koponen kertoi, että yhä vanhoja asiakkaita palaa ravintolaan muistelemaan menneitä aikoja, mutta tänä päivänä Kannaksen ovat ottaneet omakseen myös asiakkaat lähempää ja kauempaa. Myös ulkomaalaisia turisteja vierailee ravintolassa ahkerasti. Asiakaskunnan ikähaarukka ulottuu noin kaksikymppisistä kahdeksankymppisiin, kun pöytäkuntia perjantai-iltana katseli.

Ravintolapäällikkö Kari Pekka Koponen

Tänä päivänä ravintola Kannas tarjoaa varsin rehtiä ja konstailematonta klassikkoruokaa, joka valmistetaan Kari-Pekka Koposen kertoman mukaan pitkälti kotimaisista raaka-aineista. Juomia on myös todella monipuolisesti. Itse innoistun kokeilemaan alkuun drinkkilistalta negronia, jossa oli Helsinki Distillingin puolukkagin likööriä, gallianoa, aperolia ja punaista vermouthia. Juomassa oli mukavasti makeutta ja katkeruutta. Ruokajuomiksi löytyy mainio valikoima oluita ja viinejä.

Kalalautanen
Etanapannu

Alkuruokalistalta löytyy muun muassa kermaisia aurajuusto-etanoita, kalalautanen, jokirapuleipää, talon makkaraa, keittoja ja salaatteja. Tällä kertaa pääsimme maistelemaan alkuun usempaa sorttia. Jokirapuleipä sopi hyvin pieneen nälkään, kalautanen on oivallinen jaettavaksi, kuten myös koukuttavat aurajuustoetanat tai sitten voi aloittaa illan miehekkäästi paikan päällä valmistetulla maukkaalla makkaralla.

Rapuleipä

Pääruokalistalta löytyy muun muassa klassisia pihviannoksia, karitsan munuaisia, kananrintaa, paistettua silakoita, pariloitua lohta, poron potkaa ja paistettuja maksapihvejä. Juhlavuoden kunniaksi on rakennettu myös Suomi- itänaapuri henkinen juhlamenu blinillä, saslik-vartaalla valkosipuliperunoiden kera ja leipäjuusto lakkahillon kanssa. Itse tilasin pääruoaksi monen muun kanssa Kannaksen kovasti hehkutetun maksapihvin, joka kyllä oli makunsa puolesta kaiken hehkutuksen arvoinen. Kokonsa puolesta pikkaisen liian suuri minulle, mutta miehekkääseen nälkään se näytti varsin sopivan kokoiselta.

Maksapihvi

Varsin ruokaisan illan päätteeksi halusin vielä maistaa pienen pallon jäätelöä, jonka seuraksi tilasin Kannaksen pontikkakahvin. Helsinki Distilling valmistaa nykyään myös Tyrnipontikkaa, joka oli tämän irish coffee-tyyppisen juoman pohjana. Se oli mielestäni oikein tyylikäs ja paikan henkeen sopiva kahvijuoma.

Digestiivit

Suosittelen iltaa Kannaksessa, jos kaipaat siis rehtiä ja reilua ruokaa sekä rentoa tunnelmaa historiaa huokuvassa miljöössä! Pöytävaraus on suositeltavaa.

Kiitos tarjotusta illallisesta Ravintola Kannas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *