Burgeri harissakaura-papupihveillä & lehtikaalicoleslaw

Burgeri harissakaura-papupihveillä & lehtikaalicoleslaw

Melkein poikkeuksetta, jos meillä joku toivoo kasvisruokaa, niin sitä todellakin mieluusti teen. Nyt nuorempi tyttäreni toivoi vegehampurilaisia. Ensin ajatus oli tehdä ne helposti valmiista nyhtispihveistä, koska ajattelin leipoa hampurilaissämpylät itse. Kaupassa ei sitten ollutkaan nyhtökaurapihvejä ja muut valmiit pihvit ei niin napannut, joten päätin sitten kehitellä omat vegepihvit.

Muistin, että Viimeistä murua myöten- ruokablogin Saara oli tehnyt kaurapalasta hampurilaispihvejä ja kävin tutkimassa hänen tekemiä ihanan ja herkullisen näköisiä kaurapalahampurilaisia. Saara oli nerokkaasti keksinyt ajaa kaurapalan sileäksi massaksi hampurilaisia varten. Minulla oli vaan yksi kaurapala jääkaapissa, joten päätin yhdistää sen valkopapujen kanssa sekä maustaa massan harissalla ja yrteillä. Piti mennä niillä aineksilla mitä kaapista löytyy. Upotin massaan myös briossisämpylöiden voitelusta jääneen kananmunan lopun, jotta pihvit pysyvät varmemmin kasassa.

Burgeri harissakaura-papupihveillä & lehtikaalicoleslaw

Pihvit onnistuivat hyvin. Väri oli ehkä aavistuksen aneeminen, mutta maku sitäkin parempi. Enemmän vihreitä yrttejä ehkä seuraavalla kertaa tuomaan väriä lisää. Lisukkeeksi tein raikkaan lehtikaalicoleslawin, sekä marinoitua punasipulia ja hölskytyskurkkuja. Lisäksi viipaloitua avokadoa ja tomaattia, silmusalaattia ja majoneesia (sekin harissalla maustettuna). Näillä herkkutäytteillä vegehampurilaiset tuli erittäin maistuvia ja koko perhe tykkäsi!

P.S. Huomenna tai mahdollisimman pian tulee vielä tuo briossi-hampurilaisten ohje.

Burgeri harissakaura-papupihveillä & lehtikaalicoleslaw

6 briossi-hampurilaista

Harissakaura-papupihvit

1 pkt kaurapalaa
2 ½ dl kypsiä valkopapuja
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1-2 tl harissa-tahnaa
½ dl kauralesettä
½ dl seesaminsiemeniä
kourallinen persiljaa hienonnettuna
kourallinen korianteria hienonnettuna
½ limetin mehu
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria

Lehtikaalicoleslaw

200 g lehtikaalia
½ limetin mehu
suolaa
ripaus sokeria
3-4 rkl majoneesia
3-4 rkl ranskankermaa
mustapippuria
1 dl granaattiomenan siemeniä (esim. pirkka -pakaste)

Valmistus:

1. Poista huuhdellusta lehtikaalista lehtiruoti ja revi kaali pieniksi paloiksi. Purista päälle limetin mehua ja heitä päälle ripaus sokeria ja suolaa. Puristele mausteet ja sitrusmehu hyvin kaalinlehtiin. Sekoita joukkoon ranskankerma ja majoneesi sekä mustapippuria. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Lisää lopuksi granaattiomenan siemenet .
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Valuta pavut. Leikkaa kaurapala pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja massa sileäksi sauvasekoittimella tai tee koko juttu tehosekoittimella.
4. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista pihvejä noin 15-20 minuuttia.
6. Täytä hampurilaiset harissapapu-pihvillä, chili-cheddarilla( Jukolan juusto) , majoneesilla ( siihenkin voi laittaa vähän harissaa joukkoon) , silmusalaatilla, tomaattiviipaleilla, marinoidulla punasipulilla, avokadoviipaleilla ja hölskytyskurkuilla. Myös lehtikaalicoleslaw sopii täytteeksi.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Burgeri harissakaura-papupihveillä & lehtikaalicoleslaw

  1. Onhan siinä jo ihan juhlan tuntua ilmassa, jos itse jaksaa leipaista vielä sämpylätkin hamppareihin 🙂

    1. Usein lopputulos paranee, mitä enemmän jaksaa vääntää itse, mutta kyllä välillä on myös pakko oikoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *