Uunissa paahdetut kukkakaaliwingsit on taivaallisen hyvää naposteluruokaa, jotka valmistuvat helposti myös arki-iltana. Nyt vielä kun saa kotimaista kukkakaalia, niin nämä ovat mitä parhainta sesonkiherkkua. Harissa antaa niille mukavan tulisen tujauksen!
Seuraksi tein musta valkosipulidippiä. Maitohappokäymisellä valmistettu makeahko mustavalkosipuli sopii loistavasti dippikastikkeeseen. Se ei ole kitkerää, eikä se jätä ikävän hajuista hengitystä, joten sitä uskaltaa oikeasti nakata dippiin kolme kynttä. Kannattaa käydä lukemassa myös musta valkosipuli-chilipasta juttuni, jos haluat tietää lisää upeasta mustasta valkosipulista.
Nämä tuliset wingsit hävisivät vauhdilla pelliltä, mutta ottivat toki kunnon kylvyn dipissä ennen suuhun päätymistä! Nam, tekisi jo mieli lisää!
Harissa kukkakaaliwingsit
1 iso kukkakaali
1 ½ dl vettä
1 ½ dl kikhernejauhoja tai vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikamaustetta
1 tl timjamia
ripaus cayannnepippuria
ripaus savupaprikajauhetta
1 tl vaahterasiirappia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl harissaa
4 rkl rypsiöljyä
musta valkosipulidippi:
1 dl ranskankermaa
3 mustaa valkosipulinkynttä ( saa mm. Ruohonjuuresta)
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Vispaa vesi, jauhot, öljy ja mausteet sekaisin. Anna taikinan turvota noin vartti.
2. Poista kukkakaalista kova kanta ja pilko kukkakaali suupaloiksi.
3. Pyörittele kukkakaalit hyvin taikinassa ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa vartti.
4. Sekoita sillä välin öljy ja harissa. Tee myös dippi eli aja ainekset esim sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
5. Ota pelti ulos uunista ja sudi pintaan öljy-harissasekoitusta. Jatka paahtamista vielä 5 minuuttia.
6. Tarjoa kukkakaaliwingsit lämpimänä dipin kera.