Härkäpapusuikalewokki on ihanan nopea ja herkullinen kasvisruoka, jonka tekemiseen ei mene puolta tuntia enempää aikaa. Käytin tässä beanit sitruuna härkäpapusuikaletta, joka varmasti jo monille tuttu, mutta meillä se oli itse asiassa vasta ekaa kertaa kokeilussa. Beanit on kotimainen tuote, valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla. Mielestäni se oli oikein mainio ja maukas arjen helpottaja, jota tulee varmasti ostettua uudestaan.
Härkäpapusuikalewokki ((neljä annosta)
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2-3 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 rs (sitruuna) beanit härkäpapusuikale
3 kevätsipulin vartta hienonnettuna ( valkoiset osat erikseen)
1 (suippo) paprika kuutioituna
1 rs herkkusieniä viipaloituna
kastike:
½ dl soijaa
½ limetin mehu
2 tl vaahterasiirappia tai (hunajaa, jos ei tarvi olla vegaaninen)
1 tl srirachaa tmv chilikastike
1 pkt nuudelia pakkauksen mukaan keitettynä
Valmistus:
1. Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi.
2. Kuumenna pannu ja lisää öljy.
3. Kuullota ensin hienonnettua valkosipulia ja inkivääriä.
4. Lisää härkapapusuikaleet ja jatka paistamista muutama minuutti.
5. Lisää kevätsipulin varren valkoiset osat (hienonnettuna) , paprika ja herkkusienet.
6. Jatka paistamista 2-3 minuuttia lisää.
7. Lisää kastike joukkoon ja kuumenna.
8. Ripottele lopuksi päälle kevätsipulin hienonnetut vihreät varret.
9. Tarjoa nuudelin tai riisin kera.
Maukkaan tuntuinen ja helppo ohje, kiitos! Tykkään noista kastikkeista mihin tulee limeä, tulisuutta, suolaisuutta ja makeutta – ne toimivat niin moneen muuhunkin kun haluaa aasialaista makua ruokaan.
Kivaa sunnuntaita!
Kiitos Maarit kommentistasi! 🙂 Joskus wordpress ohjaa aivan normaalin kommentin harmillisesti roskakoriin ja onneksi sen taas tarkistin ja huomasin tämän viestin sinne joutuneen! Kiva, että mieluisan kuuloinen resepti. Tälläisiä helppoja maukkaita mielestäni aina tarvitaan ja etenkin nyt, kun kotona saa kokata joka päivä.:-) Mukavaa vapun odotusta!