
Helppokäyttöisten kasvisproteiinien tarjonta kasvoi taas yhdellä uudella tulokkaalle, kun markkinoille astui Versofoodin härkäpapuvalmisteinen Härkis. Tuotetta löytyi Stockan herkusta, mutta kenties jo löytyy muualtakin ja ihan lähiaikoina kuitenkin monesta ruokakaupasta.
Tein ekasta paketista kokeeksi ”bolognesea”, joka maistui omasta mielestäni sangen herkulliselta ja jälkikasvusta melko herkulliselta! Erittäin maistuvaa, melkeinpä kuin jauhelihakastiketta. Suosittelen tarttumaan Härkikseen!
Iso peukku Versofoodille!
Härkis bolognese
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
2 lehtisellerinvartta hienonnettuna
1 pkt (250 g) härkistä
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl basilikaa
1 tl paprikamaustetta
1 prk tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria
tuoretta basilikaa hienonnettuna
300 g pastaa
parmesaania
Valmistus:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna pannulla öljy. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Sitten lehtiselleri ja anna paistua sekoitellen toinen hetki lisää. Sitten härkiksen vuoro ja sekoittele joukkoon mausteet ja tomaattipyree. Kippaa vielä tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
Maista ja tarkista suola. Lisää päälle paljon tuoretta basilikaa.
Tarjoa pastan ja vastaraastetun parmesaanin kera.
Kyllähän nämä on hienoja keksintöjä! Kunhan niitä vain alkaisi tulla vastaankin kauppareissuilla. Onneksi Verson härkäpavun rouheseosta löytyy hyvin 🙂
Rouhe on kanssa hyvää! Kyllä tätä varmaan alkaa näkymään kauppojen kylmäaltaissa ensi viikolla.
http://www.hs.fi/talous/a1472103570653
Ai tämä löytyy kylmäaltaista… ?
Kyllä, kuten myös nyhtökaura.
No taas viisastui 🙂