Hernerouhe-suppislasagne

Hernerouhe-suppislasagne

Lasagne on yksi lempiruokani ja blogiin on ehtinyt kertyä jo monta lasagneohjetta. Hernerouhe-suppislasagne on jo blogin seitsemäs lasagneresepti. Tämä lasagne on saanut innoituksensa Hanna Hurtan eli Soppa Hannan uudesta Kasvis ruokakirjasta, josta löytyy hernerouhelasagne.

Hernerouhe-suppislasagne

Tein herkullisia punajuuri-falafelburgereita Kasvis ruokakirjan ohjeella vähän aikaa sitten. Nekin pihvit tehtiin osittain tästä erittäin proteiinipitoisesta hernerouheesta. Halusin kokeilla rouhetta myös lasagneen, johon laitoin seuraksi syksyisiä suppilovahveroita eli suppiksia. Muutenkin sovelsin hieman kirjan ohjetta omien varastojen mukaan. En tehnyt tästä lasagnesta vegaanista, mutta kylläkin maitotuoteitta sisältävään kasvisruokavalioon sopivan.

Hernerouhe-suppislasagne

Hernerouheen esikäsittelyn määrä hieman mietitytti, mutta tein kirjan mukaan eli liotin ja esikeitin, koska hernerouhe ei ole vielä raaka-aineena minulle jokapäiväisin. Mietin olisiko toisen vaiheen voinut jättää pois? Olisiko vain liotus tai esikeittäminen riittänyt?

Mutta oli niin tai näin, lasagnesta tuli jokatapauksessa erittäin herkullista ja riittoisaa. Siitä riittää vielä seuraavaksi päiväksi. Lasagne on loistava ruoka uudelleen lämmitykseen. Toki tämä herkkuvuoka saattaa mennä myös kerralla!


Hernerouhe-suppislasagne

hernerouhe-suppisbolognese

tilkka rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 lehtesellerin vartta
1 porkkana
1 l suppilovahveroita
1 rkl tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl kasvislientä tai vettä
1 rkl punaista balsamicoa
1 tl timjamia
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria

valkokastike:

50 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
ripaus muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria

lisäksi:

2 dl juustoraastetta tai pari palloa mozzarellaa

lasagnelevyjä

Valmistus:

Esikäsittele ensin sienet. Puhdista ja hienonna. Kuumenna ne pannulla ilman rasvaa, jotta saat niistä nesteet pois. Liota hernerouhetta 20 minuuttia ja esikeitä sitten 10 minuuttia. Valuta.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja leikkaa lehtiselleri myös pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla tikka öljyä ja voita. Kuullota ensin sipuleita ja lisää sitten porkkanat ja lehtiselleri. Jatka kuullottamista vielä 10 minuuttia lisää. Sekoita joukkoon vielä suppilovahverot ja tomaattipyree. Kaada joukkoon tomaattimurska, liemi, balsamico ja mausteet. Anna kastikkeen muhia hiljalleen 20-30 minuuttia.

Valkokastike: Sulata rasva kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot sulaneeseen rasvaan ja sekoita. Lisää maitoa noin puolet, kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa. Lisää loppu maito ja jatka sekoittamista ja anna taas kiehahtaa. Mausta.

Kokoa lasagne. Kaada pohjalle valkokastiketta. Lado sitten päälle lasagnelevyjä. Seuraavaksi hernerouhe- suppisbolognesea ja juustoa. Ja jatka samaan malliin, mutta jätä päälle viimeiseksi valkokastiketta ja juustoa.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kokeile haarukalla, kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Anna vetäytyä folion alla noin vartti.

Tarjoa vastaraastetun parmesaanijuuston kera.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Hernerouhe-suppislasagne

  1. Ihanaa, kun kokkailit tätä! Suppiksia voisin itsekin ensi kerralla laittaa.
    Tuosta hernerouheesta – luultavasti kyllä riittää, jos tekee vain toisen. Omasta mielestä hernerouhe vaan jää helposti näissä soosseissa liian raa’an tuntuiseksi ja siksi tykkään pelata varman päälle 😀

    1. Se on aina kiva löytää uusia vaihtoehtoja lasagneen, ja tuo hernerouhe sopi siihen oivallisesti. Sun kirja on niin ihanan inspiroiva, että voisin kokata siitä vaikka joka päivä. 🙂

      Jatkan hernerouhekokeiluja ja hyvä tietää, että soosseissa ei tuu välttämättä ilman esikäsittelyä kypsän oloista. Varmaan tuokin voi vaihdella merkeittäin. Lähikaupastani ostamani Vege sunin herneproteiinin pakkauksessa neuvotaan viiden minuutin esikeitto esimerkiksi pyöryköitä varten. Ajattelin kokeilla jossain vaiheessa myös pyöryköitä johonkin tapaan.

      Juu, ja sienet sopivat ihanasti näin syksyllä mukaan -tai milloin vain. 🙂

      1. Kyllä olisi nyt jaksettava tehdä lasagnea itsekin, kun nuo kuvat houkuttaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *