
KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO
Tällä viikolla vietetään jälleen Stadin silakkamarkkinoita, joka on yksi Suomen vanhimmista perinnetapahtumista. Syksyn ja silakkamarkkinoiden hengessä innostuin myös kotona rullaamaan varsin makoisia arrabbiatasilakoita. Kalatiskiltä saa silakat valmiiksi fileoituna, joten tämä silakkaruoka on mukavan helppo valmistaa.


Silakat olivat olleet mielessäni ja olin miettinyt jotain uutta makuyhdistelmää niihin. Onneksi soitin äidilleni, joka sattumoisin alkoi kertomaan herkullisen kuuloisesta silakkareseptistään. Nappasin siis häneltä loistavan idean maustaa silakoiden kastike mukavan tulisella Pirkka arrabbiata-pestolla.

Rasvainen silakka tykkää pienestä tulisuudesta ja tästä tuli ihan paras silakkaruoka mitä olen aikoihin syönyt. Silakkarullat kypsyvät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi ja pehmeiksi. Arrabbiatasilakoiden seuraksi valmistin sitruunaisen selleripyreen ja höyrytettyä varsiparsakaalia. Niin hyvää! Miksi sitä muistaakin niin harvoin nostaa lautaselle tämän maukkaan hopeakylkisen herkun?

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Silakkarullat arrabbiatakastikkeessa ja sitruunainen selleripyree
Silakkarullat arrabbiatakastikkeessa
600 g silakkafileitä
1 (luomu) sitruunan raastettu kuori
reilu kourallinen tilliä hienonnettuna
suolaa ja valkopippuria
kastike:
2 dl kuohukermaa
2-3 tl Pirkka arrabbiatapestoa
1 tl tomaattipyrettä
vuoan voiteluun nokare voita
Valmistus:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Aseta silakkafileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle sitruunakuoriraaste, silputtu tilli, suola ja valkopippuri.
Rullaa silakkafileet rullalle ja nosta ne voideltuun vuokaan.
Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon tomaattipyree ja arrabiatapesto. Kaada kastike rullien päällä.
Kypsennä silakkarullia uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa lisänä sitruunaista sellerisosetta ja höyrytettyä varsiparsakaalia.
Sitruunainen selleripyree
500 g juuriselleriä
200 g jauhoista perunaa
1 dl kuohukermaa
25 g voita
½ (luomu ) sitruunan raastettu kuori
1 rkl kapriksia
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus:
Kuori ja kuutioi selleri ja perunat. Keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Valuta kypsät sellerit ja perunat. Lisää kuumennettu kerma, voi ja soseuta pyree sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori, hienonnettu ruohosipuli ja kapriksia.
Varsiparsakaalit
1 nippu (250 g) varsiparsakaalia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
tilkka öljyä
Leikkaa pikkaisen varsiparsakaalin kovasta päästä pois ja huuhtele. Höyrytä varsiparsakaalia höyrykattilassa noin 3-4 minuuttia.
Nosta lautaselle ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunan mehulla ja tilkalla oliiviöljyä.
Meille maistuu myös silakka hyvin 😋 Kiitos niille silakan pyytäjille, jotka vielä jaksavat tuoda tätä herkkua pöytään ❤ Vähenemään päin taitaa olla kalastajat.
Kyllä tää oli niin mainio silakkaruoka, että minäkin innostuin taas silakasta rutkasti lisää! Siitä saa kyllä täydellistä syysruokaa. Ja toivotaan tosiaan, että kalastajia olisi myös tulevaisuudessa.