Sitä alkaa olla niin kevättuulella, kun parsoilla herkuttelu on parhaimmillaan. Eurooppalaisen parsasesongin aikaan teen paljon erilaisia parsaruokia. Sitten sitä jaksaa odottaa taas vuoden seuraavaan sesonkiin.
Parsassa on ihanan hienostunut ja mieto maku. Se sopii niin moneen ruokaan. Tällä kertaa tein sitruunaisen ja kermaisen risoton vihreistä parsoista. Kirpeä ja hapan sitruuna sopii loistavasti parsan seuraksi, mutta makujen pyöristämiseen tarvitaan lopuksi kermaa.
Nauti keväinen parsarisotto sellaisenaan tai paistetun kalan tai broileripihvien kera.
Parsarisotto
oliiviöljyä ja voita
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
1 ½ dl valkoviiniä
5-6 dl kasvislientä
2 dl kermaa
500 g vihreää parsaa
2 dl raastettua parmesaania
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota muutama minuutti.
Lisää riisi. Sekoittele riisiä sen aikaa, että öljy imeytyy riisiin.
Kaada viini joukkoon ja kiehauta.Lisää kasvislientä vähitellen, muutama desi kerrallaan.
Kuori parsat, napsauta/leikkaa puumainen kantaosa pois ja paloittele parsa pieneksi paloiksi. Huuhtele nuput.
Kun riisi alkaa olla kypsää, niin lisää kerma, parsat, raastettu parmesaani ja sitruunan mehu. Sekoita. Risotto saa jäädä vähän puuromaiseksi. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita.
Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa.
Tarjoa heti.
Katso myös : Parsa-serranopizza
On ihana ruoka ! Ihan sellaisenaankin:-)
Ja kuuluu kevääseen. 🙂