Meillä jatkuu parsoilla herkuttelu. Nyt oli vuorossa maukas kana-parsa-pastasalaatti, joka sopii hyvin moneen tilanteeseen, niin arkeen, juhlien noutopöytään tai vaikka piknikille evääksi.
Salaatti viimeistellään ihanalla avokado-sitruunapestolla. Tämä oli niin hyvää, että kulho tyhjeni hetkessä.
Kana-parsa-pastasalaatti
oliiviöljyä/voita
200 g pennepastaa
400 g kanan rintafileitä
500 g vihreää parsaa
2 dl maissia ( tölkistä)
3 rkl kapriksia
20-30 g parmesaania murustettuna
tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
Avokado-sitruunapesto
½ dl pinjansiemeniä
puoli punttia basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl avokadoöljyä
3 rkl sitruunan mehua
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa
pippuria
Valmistus:
Tee ensin pesto. Paahda pinjansiemenet pannulla. Kuori valkosipuli. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja aja kastike tasaiseksi.
Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä al dente. Valuta ja kaada vähän oliiviöljyä joukkoon.
Kuori parsat ja katkaise niistä kuiva, kova kantaosa pois. Paloittele pieneksi paloiksi.
Paista kanan rintafileet pannulla öljyssä ja voissa kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.
Paista toisella pannulla parsat voissa ja öljyssä 3-4 minuuttia. Ne saavat jäädä vähän napakoiksi. Mausta myös parsat suolalla ja pippurilla.
( Voit vaihtoehtoisesti grillata parsat ja kanat. Sivele parsat kevyesti ennen grillaamista öljyllä. Paloittele parsa vasta grillaamisen jälkeen.)
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita pesto hyvin salaatin joukkoon. Lisää lopuksi pinnalle vielä tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai lehtipersiljaa.
Onpa kaunis kuva taas valkovuokkoineen ja ”hitsin” hyvän näköistä ruokaa 🙂
Kiitos. Minnun koulumatkalta poimia vuokkoja. Keväiset valkovuokot ilahduttavat tällä hetkellä joka puolella. Ja salaatti oli kanssa oikein herkullista, maistui hyvin koko poppoolle. Mitään ei tietenkään jäänyt jäljelle..:-)