Hirvilindströmit

Hirvilindströmit
Hirvilindströmit

Iski lindströminpihvien himo, kun katselin Hesarin ruokatorstain reseptejä. Henri Alen oli tehnyt Hesariin kolme herkullisen näköistä riistareseptiä, joista yksi oli hirvi-punajuuripihvit, kaprisvoita ja pinaattia. Otin aika lailla samat raaka-aineet käyttöön ja paistoin kasan maistuvia hirvilindstömejä, jotka ovat meillä myös lasten suurta herkkua.

Kaprikset löytyvät tässä versiossa suoraan pihveistä ja pinaatin silppusin suoraan pottumuussiin, johon tietenkin lautasella lisätään mojova voisilmä!

Hirvilindströmit

3 -4 etikkapunajuurta
1 sipuli
500 g hirvi-sikajauhelihaa
1 dl etikkapunajuurten lientä
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl rosmariinia
2 rkl pieniä kapriksia
suolaa
mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

Valmistus:

Kuori ja hienonna sipuli, kuullota öljyssä pannulla. Kuutio punajuuret pieniksi. Laita kulhoon punajuurten liemi ja korppujauhot. Turvota viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Muotoile taikinasta pieniä pihvejä.

Paista pihvit kypsiksi voissa/öljyssä pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoa seurana esimerkiksi pinaattista pottumuussia

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Hirvilindströmit

    1. Eiks olekin! Oli täällä kotoisa tunnelma, kun näitä pihvejä pisteltiin isolla porukalla. Tein siis vähän isomman satsin kuin tuossa kuvassa… . 🙂

  1. Aivan hirvittävän hyvän näköistä. Ei voi olla kun täys 10 kun yhdistetään punajuuri, hirvi ja kapris!

    1. Kiitos! Kyllähän nämä laittaa ihan hirvittämään, kun on niin mahtavat piffin ainekset. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *