Aivan mahtavan valkoinen talvi laskeutui viikko sitten Etelä-Suomeen. Tänään tallusteltiin ja laskettiin mäkeä Nuuksion kauniissa kansallispuiston maisemissa – täydellisessä winterwonderlandissa! Nuuksioon tulee harvemmin lähdettyä Itä-Helsingistä, mutta onneksi suunnistusseuran touhut veivät meidät nyt sinne.
Ulkoilun lisäksi talven keskellä maistuvat lämpimät sopat. Helposti valmistuva hirviselkanka on talviruokaa parhaimmillaan ja se on meidän perheessä suosittu soppa, kuten myös kaikki muut seljankat.
Kiitos jälleen mukavalle apelle jokasyksyisestä hirvilähetyksestä.
Hirviseljanka
paistamiseen öljyä ja voita
1 sipuli
noin 500-600 g ( porkkanaa, lanttua, selleriä)
400 g hirvenjauhelihaa ( 10 % possua seassa)
1 l riistalientä (riistafondista)
2 rkl tomaattipyre
1 tl timjamia
1 rs (400 g) hapankaalia
suolaa mustapippuria
Lisäksi :
maustekurkkuja ja smetanaa
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi juurekset.
Kuumenna kasarissa öljy ja kuullota ensin sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää juurekset, timjami ja tomaattipyre. Sekoittele hyvin ja kaada päälle riistaliemi. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää hapankaali, suola ja pippuri. Hauduttele hiljakseen vielä noin 15 minuuttia lisää.
Tarjoa smetanan, maustekurkkukuutioiden ja leivän kera.
Tästä ei kyllä keitto parane. Eikä talvinen sää! Nauttikaa koko perhe!
Kiitos Nanna, mukavaa talven alkua ja herkkuhetkiä myös sinne Pohjanmaalle !
Hirviseljanka kuulostaa aivan ihanalta näin talven keskellä, täytyypä kokeilla. En ole koskaan tehnyt mitään seljankaa, aikamoista 🙂
Hirviseljanka, kuten myös kalaseljanka on hirmuhyvää, kannattaa Anne kokeilla! 🙂