Feta-parsakaalipiirakka

Feta-parsakaalipiirakka
Feta-parsakaalipiirakka

Suolaiset piirakat ovat aina muodissa. Moni tykkää tehdä mutkattomia ja herkullisia piirakoita. Ja väitän, että vielä usempi on innokas syömään niitä. Eikä ihme, koska onhan piirakat maistuvia monessa tilanteessa ja sopivat niin vieraille kuin vain omalle kotiväelle tarjottavaksi.

Ja hauskinta on tietty kun aina voi säveltää uudella tapaa: mitä tekee mieli tai mitä kaapista löytyy. Tällä kertaa tein maukkaan kasvispiirakan parsakaalista, fetasta ja aurinkokuivatuista tomaatista. Piirakka sopii hyvin perjantai-illan hiukopalaksi ja eiköhän tämä myös vieraille maistuisi!

Feta-parsakaalipiirakka

pohja:
125 g voita
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurajuhoja
ripaus suolaa
3 rkl vettä

täyte:
oliiviöljyä
1 punasipuli
1 parsakaali
2 rkl sitruunanmehua
noin 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g fetaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl basilikaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Tee ensin pohja. Nypi voi ja jauhot sekä suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kietaise se kelmuun. Laitaa jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Huuhtele parsakaali hyvin ja leikkaa kukinnot irti. Höyrytä tai keitä parsakaalin kukinnot suutuntumalta napakan kypsiksi ( noin 5 minuuttia).

Kuori ja hienonna sipuli. Kaada pannulle öljyä ja kuullota sipulia viitisen minuuttia.

Riko munat kulhoon ja lisää kerma. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja sitruunanmehulla.

Laita uuni lämpenenemään 200 astetta. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina pohjalle. Lisää päälle sipuli, aurinkokuivatut tomaatit, parsakaalin kukinnot ja feta-juusto paloina. Kaada lopuksi päälle munamaito.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Feta-parsakaalipiirakka

  1. Täälläkin peukku pystyssä 🙂 Feta ja parsa on oikein hyvä pari keskenään !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *