Hummus & focaccia

Hummus ja focaccia

En olekaan hetken tehnyt hummusta. Se on maukas ja monikäyttöinen tahna sekä niin ihanaa esimerkiksi leivän päällä, mutta sopii mainiosti myös ruokien lisukkeeksi.Siihen on vaikea kyllästyä! Hummus on superhelppoa tehdä itse ja sen seuraksi valmistuu yhtä helposti vähällä vaivauksella focaccia-leipä.

Hummus ja focaccia

Hummus

1 prk (380 g) kypsiä kikherneitä
3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
1 rkl soijaa
½ dl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi kuorittuna
1 tl seesamiöljyä
noin ½ dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

lisäksi tahnan päälle: persiljaa, paprikajauhetta, oliiviöljyä..

Valmistus.

1. Valuta kikherneet.
2. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja massa tasaiseksi.
3. Lisää öljyä, jos massa tuntuu liian sakealta.
4. Valuta hummuksen päälle öljyä ja koristele persiljalla sekä paprikajauheella. Tarjoa esim. focaccia kanssa. Katso ohje alla.

Focaccia (puoli pellillistä)

2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
noin 4-5 dl vehnäjauhoja
½ dl oliivi-tai rypsiöljyä

päälle: oliiviöljyä , rosmariinia ja maldon suolaa

Valmistus:

1. Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva.
2. Lisää suola ja sekoita.
3. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Alusta taikina koneella tai käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy.
4. Kohota taikina huoneenlämmössä liinan alla kaksinkertaiseksi.
5. Laita vuokaan leivinpaperi ja levitä taikina siihen. Anna kohota liinan alla tunti lisää.
6. Painele taikinaan sormin kuoppia. Valuta pinnalle reilusti oliiviöljyä ja ripottele pintaan suolaa sekä rosmanriinia.
7. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
8. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

4 thoughts on “Hummus & focaccia

  1. Hummus on kyllä hurjan hyvää:) Täällä on vähän joka kulmassa hummuspaikka, mutta niiden välillä on eroja, ja minulla on oma lempipaikkani jossa hummus on itkettävän hyvää:) Tuo sinun hummuksesi on vähän Aasiaan vivahtava kun siinä on soijaa ja seesamiöljyä, varmaankin hyvää:)

    1. No niin on, hummus kuuluu kestolemppareihin! 🙂 Joo, vähän poikkesin normaalista kaavasta, mutta kivan säväyksen toi pieni tilkka soijaa ja seesamiöljyä. Sinulla kyllä Jael on siellä varmasti mitä parhaimmat hummuspaikat lähettyvillä. Voin vain kuvitella – mikä hummustaivas ! 🙂

  2. Hummus on tullut aina ostettua valmiina kaupasta, mutta toden totta, sehän onkin helppoa tehdä, kun kik-herneitäkin saa kaupasta kypsänä. Ja senkus töräyttää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *