KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MALVIALA OY /Töysäläinen
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: MALVIALA OY /Töysäläinen
Tänä syksynä olen innostunut herkuttelemaan Töysäläisen mureilla ja rapeilla suolaisilla korpuilla. Tosin korjataan heti alkuun, ettei kuvaukseni johda harhaan, että suolaa niissä on käytetty kohtuudella eli vain 0,8g/100g. Töysäläisen korput ovatkin saaneet Suomen Sydänliiton Parempi valinta -merkin, koska tuote täyttää Suomen Sydänliiton vaatimukset rasva- ja (suola) natriumpitoisuuksille. Leivontaöljy on rypsiöljyä.
Ruisrouhe- ja täysjyväkorput ovat erityissuosikkejani. Ne maistuvat arjessa juuston kanssa, mutta herkutteluhetkenä laitan korppujen päälle vielä jotain vähän parempaa. Toki myös juustojen kanssa korpuista voi tehdä ruhtinaallista tarjottavaa, kun tarjoaa ne erilaisten juustojen, hillojen ja hedelmien kera.
Lohitartar on meidän perheen yksi suosikkiherkku ja teenkin sitä tasaisin väliajoin. Nyt tartar on löytänyt tiensä myös Töysäläisen korppujen päälle. Lohitartar on helppo ja nopea valmistaa. Tässä versiossa on kylmäsavu- ja graavilohta, mutta välilä teen lohitartarin vain graavilohesta. Lisäksi tarvitaan vain smetanaa, sipulia ja yrttejä. Lohitartarin kanssa korput ovat hurmaavaa tarjottavaa ja tarjotin saattaa tyhjetä vauhdilla.. Nin kävi ainakin täällä!
Töysäläisen korput valmistetaan Etelä-Pohjanmaalla Töysän kunnassa laadukkaista raaka-aineista 50-vuoden rautaisella ammattitaidolla. Malviala Oy / Töysäläinen onkin korppujen markkinajohtaja Suomessa!
Lohitartar ja Töysäläisen ruisrouhekorppua
noin 10 Töysäläisen ruisrouhe- tai täysjyväkorppua
Lohitartar
150 g graavilohta
100 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
1 prk (150 g) smetanaa
kourallinen tilliä hienonnettuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
4. Nosta tartaria korppujen päälle.
5. Koristele halutessasi esim. yrteillä tai ohuilla retiisin sivuilla.
Olen myös ihastunut Töysän ruisrouhekorppuihin niiden ihanan rapeutensa ja sen rypsin vuoksi. Ja lohitartar on niin hyvää. Jälkkärikorppuun voi hipaista sitten vaikka suklaalevitettä 🙂
Niihin ei voi olla ihastumatta! 🙂 Täytyykin kokeilla seuraavaksi suklaalevitteen kera. Nam, kuulostaa hyvältä!
Näitä ruiskorppuja haluaisin kokeilla ja juuri tuollaisella lohitäytteellä, nam!
Aivan parhaimpia rukiisia korppuja ja lohitartar meinaa tietty viedä aina kielen mennessään! Lämpimästi suosittelen Heli!:-)