Italialainen munakoisovuoka suppilovahveroilla

Italialainen munakoisovuoka suppilovahveroilla

Italialainen munakoisovuoka eli melanzane alla parmiagana täydentyy nyt suomalaisilla suppiksilla, joita tänä syksynä tuli poimittua monta korillista. Viime sunnuntaina suppiksia vilahteli vielä metsässä, kun olimme suunnistustouhuissa Vantaan Kuusijärvellä, mutta ne saivat jäädä nyt muiden sienestäjien iloksi metsään. Omassa pakastimessa on jo monta pakkausta sieniä talven varalle.

Mehevä munakoisovuoka saa maukkaan lisän suppilovahveroista. Hyvän leivän kera tämä vuoka on aikamoista herkkua. Uuniruoat ovat niin mun juttu marraskuussa!

Italialainen munakoisovuoka suppilovahveroilla

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
noin 200g pakastettuja suppilovahveroita
1 sipuli
1 munakoiso
1 prk tomaattimurskaa
ripaus sokeria
1 tl paprikamaustetta
1 tl oreganoa tai timjamia
1 tl persilja
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 (yht. 250 g) mozzarella palloa

Päälle: vastaraastettua parmesaanijuustoa, yrttejä

Valmistus:

1. Leikkaa pesty munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle ja sirottele pinnalle suolaa ja itketä niitä noin vartti. Pyyhi kosteus viipaleiden päältä.

2. Sipaise viipaleiden pintaan oliiviöljyä ja paista pannulla tai laita viipaleet leivinpaperin päälle 200-asteiseen uuniin 15- 20 minuutiksi

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannnulla kevyesti öljyssä, lisää sienet ja jatka kuullottamista viisi minuutti. Lisää päälle tomaattimurska, sokeri, suola, pippuri ja mausteet. Anna kypsyä hiljalleen noin 10-15 minuutia.

4. Voitele uunivuoka. Lado vuokaan kerroksittain munakoiso- ja tomaattikastiketta sekä leikkaa joukkoon juustoviipaleita. Säästä pinnalle viimeiseksi tomaattikastiketta.

5. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes paistos on kauniin värinen. Anna vetäytyä folion alla hetki. Viimeistele vastaraastetulla parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä, esim. persiljalla ja basilikalla.

Tarjoa rapean maalaisleivän kera.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *