Näin joulun aikaan minun tekee mieli ripotella piparkakun makua sinne ja tänne. Sitä on ollut jo tämänkin kuukauden joulupostauksissa piparkakku-porkkanamuffineissa ja jouluisessa royal joulukaakaossa. Nyt vuorostaan jouluinen ja rapea granola viimeistellään murskatuilla piparkakuilla. Toki tämä granola on maistuvaa myös ilman piparkakun murua, jos haluaa tehdä sitä muuhun aikaan vuodesta.

Omatekoisen granolan tekee kohtuullisen nopeasti ja se on helposti varioitavissa. Itsetehty granola on myös kiva lahja joulun aikaan.

Joulugranola
2 dl kaurahiutaleita
2 dl spelttihiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl pekaanipähkinöitä veitsellä rouhittuna
½ dl manteleita veitsellä rouhittuna
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
ripaus chiliä
ripaus suolaa
½ dl vaahterasiirappia
¾ dl rypsiöljyä
¾ dl kuivattuja marjoja
1-2 piparkakkua murskattuna
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa kaikki ainekset lukuunottamatta kuivattuja marjoja ja piparkakkuja.
3. Levitä granolaseos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paahda granolaa noin 20-25 minuuttia uunissa. Sekoita välissä 2-3 kertaa. Varo, ettei granola kärähdä!
5. Lisää lopuksi kuivatut marjat ja murskatut piparkakut.
6. Purkita.