Joulun hyvästelee piparkakkupehmis

Piparkakkupehmis
Piparkakkupehmis

Minun lapsuuteni yksi rakas makea herkku oli joulun aikaan piparkakkujätski. Laitoin kuppiin palan vaniljajäätelöä ja murustin sormin päälle piparkakkuja. Sitten annoin sen pehmetä sen aikaa mitä maltoin ja sekoittelin piparkakun murut joukkoon. Se oli niin hyvää. Toivoin joulupiparkakkujen riittävän pitkälle kevääseen, jotta voisin sekoitella tätä herkkua itselleni monen monta kertaa!

Heippa ihana joulukuusi!
Heippa ihana joulukuusi!

Tänään meillä on riisuttu joulukuusi ja pakkailtu joulutavaroita pois. Siinä joulutavaroita pois laittaessa muistin tämän piparkakkujätskin. Piparkakkulaatikon pohjalla oli sopivasti juuri pipareita neljään jätskiannokseen. Tällä kertaa surautin jätskin pehmiksen muotoon ja ai, että se maistui niin lapsille kuin minulle myös! ”Tää on namia!” , huusivat lapset.

Loppiaisena on pakkanen myös paukkunut. Lähdin aamulla keskustaan tapaamaan ystäviäni aamiaisen merkeissä. Teimme aamiaisen jälkeen pienen kävelyretken Kauppatorille. Siellä oli kaunista, kun meri höyrysi ja aurinko vähän pilkahteli. Matka jatkui kuitenkin pian eteenpäin, koska kaunis sää oli myös hyytävän kylmä.

Meri höyryää Kauppatorilla Loppiaisena
Meri höyryää Kauppatorilla Loppiaisena

Kotona on onneksi mukavan lämmintä, täällä voi nautiskella myös kylmästä jäätelöherkusta.

Piparkakkupehmis (neljälle)

750 g vaniljajäätelöä
10-12 piparkakkuja ( murustettuna pussissa kaulimella)
noin ½ dl maitoa

Valmistus:

Palo jäätelö. Anna jätskipalojen pehmetä hetki kulhossa ja sekoita sen jälkeen joukkoon piparkakun murut ja maitoa. Surauta sauvasekoittimella/tehosekoittimella pehmeäksi.

Nauti!

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Joulun hyvästelee piparkakkupehmis

  1. Niinpä, taas on jäähyväisten hetket joululle, mutta eipä aikaakaan, kun jo taas ”puuronsa kimppuun, voihin ja limppuun, tontut kiiruhtaa”… Hei muuten, jäikö sulla pipareita Runebergin torttuihin ? 🙂

    1. Näinhän se on, äkkiä vuosi jälleen vierähtää. 🙂 Ei jäänyt omia pipareita enää torttuihin, mutta jos sinulla jäi ja teet niin tänne toki saa tuoda niitä. 🙂

  2. Ei yhtään piparia jäljellä, eli täytyiskö tehdä taikina. Niin, joidenkin mielestähän se Nuuttipukki vasta hakee joulun, että vielähän tässä on aikaa :-))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *