Kana saltimbocca ja pinaatti-mascarponerisotto

Kanaa saltimbocca
Kanaa saltimbocca

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA

Kana saltimbocca ja pinaatti-mascarponerisotto on ihanan hurmaava ruoka, joka sopii mielestäni hyvin myös tulevan äitienpäivän juhla-ateriaksi. Saltimbocca tarkoittaa suomeksi ”hyppy suuhun” ja kanafileen lisäksi herkullisessa käärössä on ilmakuivattua kinkkua ja salviaa.

Valmistin saltimboccan tällä kertaa ohuista Kariniemen kananpojan minuuttipihveistä. Ne ovat käteviä, koska niitä ei tarvitse erikseen nuijia ohuiksi. Prosciuttoa löytyy Pirkka parhaat sarjasta crudoa ja parmaa. Kumpikin toimivat kääröissä yhtä hyvin.

Pinaatti-mascarponerisotto
Pinaatti-mascarponerisotto

Viime viikkoina olen herkutellut usein keväisen vihreällä tuoreella baby- pinaatilla ja se on hyvää myös risotossa. Täyteläisen pehmeä mascarpone-pinaattirisotto istuu upeasti saltimboccan seuraan.

Herkullista ja ihanan aurinkoista viikon jatkoa!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Kana saltimbocca ( neljälle)

1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
700 g ( 8 pihviä) kananpojan minuuttipihvejä tai broilerin fileitä ohuiksi nuijittuna
16 salvianlehteä
120 g Pirkka parhaat prosciutto ilmakuivattua kinkkua ( crudo tai parma)
suolaa ja mustapippuria
½ dl vettä

Valmistus:

1. Suolaa ja pippuroi fileet molemmin puolin. Laita fileet kinkkusiivun päälle ja kaksi salvianlehteä päälle. Kääri paketti rullalle ja laita kiinni coctailtikulla.

2. Kuumena voi ja öljy pannulla. Paista rulliin kaunis väri ensin keskikovalla lämmöllä. Laske lämpöä, kaada vesitilkka pannulle ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia (kannen alla), kunnes kana on kypsää.

Pinaatti-mascarponerisotto

3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 (banaani)salottisipulia
3 dl Pirkka risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6-7 dl kanalientä
100 g baby-pinaattia huuhdeltuna
1 rs (250 g) Pirkka parhaat mascarpone-juustoa
1 dl Pirkka parhaat parmesaani-juustoa raastettuna
3 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen basilikaa
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna

Valmistus:

1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota muutama minuutti. Sekoittele riisiä sen aikaa, että öljy imeytyy riisiin. Kaada viini joukkoon ja kiehauta.
3. Lisää kanalientä vähitellen, muutama desi kerrallaan.
4.Kun riisi alkaa olla kypsää, niin lisää mascarpone, pinaatti, raastettu parmesaani ja sitruunan mehu. Sekoita. Risotto saa jäädä vähän puuromaiseksi. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita.
5.Lisää lopuksi hienonnettu basilika tai paahdetut pinjansiemenet.

Tarjoa saltimboccan kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kana saltimbocca ja pinaatti-mascarponerisotto

  1. Tässähän olisikin kiva ohje äitienpäiväksi. Kana on mukavan kevyttäkin, että jaksaa popsia vielä makeitakin herkkuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *