Kananmunapannu kantarelleilla ja pinaatilla

Kananmunapannu pinaatilla ja kantarelleilla
Kananmunapannu pinaatilla ja kantarelleilla

Luin jostain, että kantarellikausi on taas vähitellen käynnistymässä. Minuakin hieman ajatus kutkuttaa, mutta en ole vielä ehtinyt etsimään tänä kesänä kantarelleja. Onneksi pakastimesta löytyy muutama pussillinen viime syksyn kantarellisatoa.

Erilaiset kananmunapannut ovat viime aikoina olleet suosittuja. Eniten kirjoitetaan shaksukasta, jossa mausteisessa tomaattiliemessä kypsyvät keskelle rikotut kananmunat. Minä innostuin tekemään oman kananmunapannuversioni kantarelleilla ja pinaatilla. Alkuperäinen idea löytyi siihen Istanbulin makuja kirjasta, jossa vastaavanlainen pannu on tehty ilman kantarelleja ja valkosipulia. Minun mielestäni ne sopivat tähän pannuun oivallisesti.

Kananmunapannu kantareilla ja pinaatilla

Tämä ruoka toimii hyvin niin aamiaisella kuin kevyenä lounaana. Pannu on todella herkullinen ja sumakki antaa siihen hyvän sitruunaisen terän. Tuli mieleen, että ehkä pannun voi maustaa tilkalla sitruunan mehua, jos sumakkia ei satu löytymään tai sitten jättää sumakin vain pois.

Toivottavasti löydän tänä vuonna paljon kantarelleja, koska tätä helppoa pannua valmistan varmasti uudelleen. Kivaa vaihtelua munakkaalle, joka on meillä myös suosittu ruoka.


Kananmunapannu kantareilla ja pinaatilla

voita ja oliiviöljyä
2 pientä kesäsipulia ilman varsia
1 valkosipuli
250 g pinaatti
200 g kantarelleja
suolaa ja mustapippuria myllystä
(sumakkia (sitruunainen hapan mauste lähi-idästä) )

Valmistus:

Ryöppää pinaatti nopeasti (30 sek) kiehuvassa vedessä. Jäähdytä välittömästi kylmässä vedessä. Purista vedet pois

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää kantarellit ja paista sekoittaen. Lisää silputtu pinaatti ja sekoita hyvin. Tee kantarelli-pinaattipaistoksen keskelle kaksi koloa ja kaada niihin kumpaankin rikottu muna.

Paista sen aikaa, että munat hyytyvät makuusi sopiviksi. Minä annan olla ihan muutaman minuutin, koska pidän vähän löysästä versiosta.

Ripota pinnalle suolaa, pippuria ja sumakkia. (tai jätä sumakki pois)

Tarjoa lämpimänä.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Kananmunapannu kantarelleilla ja pinaatilla

  1. On aivan mahtavan hyvän näköistä 🙂 Voisi ajatella, että sieniä tulisi hyvin, kun on näin satanut, vai onko koleus sitten verottanut? Kylmäähän nyt on ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *