Kantarelli-kesäkurpitsagratiini

Kantarelli-kesäkurpitsagratiini
Kantarelli-kesäkurpitsagratiini

Viime syksyn pienestä kantarellisaaliistani on vielä jotain jäljellä. Olen nuukaillut muutamien pakastettujen kantarellipussieni kanssa, mutta kesän lähestyessä on aika tyhjentää pakastin edellisen vuoden sadosta. Eilen oli myös niin viileä kevätpäivä, että en voinut vastustaa ajatusta lämpimästä sienigratiinista.

Kantarellien seuraksi laitoin vuokaan nopeasti kypsyvää kesäkurpitsaa. Mausteeksi timjamia ja sitruunan mehua. Gratiinista tuli oikein herkullista. Nautimme gratiinin salaatin ja hyvän leivän kera.

Herkullista viikonloppua!

Kantarelli-kesäkurpitsagratiini

voita ja öljyä
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
250 g kantarelleja
2 rkl sitruunan mehua
1 tl timjamia
2 dl kermaa
100 g juustoraastetta

Päälle: tuoreita yrttejä ja parmesaania lastuina

Valmistus:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa ja leikkaa kantarellit pieneksi paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa.

Paista voissa ja öljyssä kesäkurpitsat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista vähän sitruunan mehua päälle.

Paista toisella pannulla voissa ja öljyssä sieni-sipuliseos. Kuullota ensin hetki sipulia ja lisää sitten kantarellit. Mausta timjamilla, sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.

Voitele vuoka. Siirrä vuokaan paistetut kesäkurpitsat ja sieni-sipuliseos.

Kaada kerma vuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Saatat tykätä myös

5 kommenttia artikkeliin ”Kantarelli-kesäkurpitsagratiini

  1. Hyvältä kuulostaa tämäkin…, eiköhän näillä selvitä tästä ”keikkuvasta kevään tulosta”! Kanttarelleja ei kyllä löydy kotoa, mutta onneksi kaupasta löytyy ainakin Sauvon säilykkeinä:-)

  2. Kuulostaa loistavalta. Kokeilen. Edelleen kuitenkin kaipaisin kuivattjen sienien painoa… olisko 1/15 oikea suhde painoon nähden?

    1. Minä en ole koskaan kantarelleja kuivannut, vaan aina pakastunut. Ne eivät tietääkseni sovellu kuivaamisen kovin hyvin?

  3. Aivan mielettömän hyvää ,tein tuoreista kanttarelleista ja oman sadon kesäkurpitsoista ja nautin vs -leivän kera.Nam !

    1. Kiva kuulla, että tykkäsit. Kantarelli ja kurpitsa ne myös yhteen sopivat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *