Tämä on ihanan raikas perunasalaatti, jossa on mukana avokadoa, kevätsipulin varsia, rucolaa ja lehtipersiljaa. Salaatti viimeistellään avokado-sitruunakastikkeella.
En ole hetkeen tehnyt perunasalaatteja, mutta vapun ja keväisten juhlien lähestyessä ne tulevat taas väistämättä mieleen. Avokadoilla täydennetyllä perunasalaatilla kelpasi avata keväinen perunasalaattikausi. Tyttäreni mielestäni salaatti oli niin ihanaa, että sitä syö vaan, vaikka ei olisi edes nälkä.
Seuraksi tein cevichetyyppisesti sitruunalla kypsennettyä lohta, jossa oli tällä kertaa oliiveja, kapriksia, lehtipersiljaa,suolaa ja pippuria.
Avokado-perunasalaatti
700 g perunaa ( kiinteä lajike)
1-2 avokadoa
½ dl oliiveja
2-3 kevätsipulinvartta
1 kourallinen lehtipersiljaa
1/3 ruukullinen rucolaa
(vähän sitruunan mehua avokadoihin)
Avokado-sitruunakastike:
¾ dl avokadoöljyä (tai oliiviöljyä)
½ sitruunan mehu
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Pese perunat ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Anna jäähtyä hetki. Kuori ja paloittele suupalan kokoisiksi.
Kuori ja paloittele avokadot. Purista päälle pikkaisen sitruunan mehua tummumisen estämiseksi.
Hienonna lehtipersilja, rucola ja sipulinvarsi.
Sekoita kastike ja valuta päälle.
Oi nam, kuulostaa ihan meidän vappupiknikin tulevalle salaatille 😉
Kiitos Hanna, tämä on oikein oivallinen salaatti piknikille. 🙂