Tykkään pähkinöistä. Kaapissani on aina jotain pähkinöitä varastossa. Käytän niitä muun muassa ruoan viimeistelyssä, itse tehdyssä myslissä tai napsin vain sellaisenaan. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa pähkinäpastaa. Pähkinäpastan idea löytyi Leilan parhaat ruokaohjeet kirjasta, mutta muokkasin vähän ohjetta.
Pähkinäpasta on taivaallisen hyvää, mutta vähän tuhtia.. Tätä pastaa syödessä ei kannatta kaloreita laskea. Nautitaan vain!
Pähkinäpasta
250 g spagettia
50 g pinjansiemeniä
100 g saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
mustapippuria ja suolaa
1 – 1 ½ dl kuohukermaa
1 dl parmesaania raastettuna
1 kourallinen lehtipersiljaa
Koristeluun: saksanpähkinöitä ja pinjansiemiä
Valmistus:
Paahda pähkinät pannulla. Hienonna pähkinät (säästä vähän koristeluun), valkosipuli, oliiviöljy, sitruunan mehu, suola ja pippuri tehosekoittimessa.
Keitä spagetti al dente.
Valuta spagetti ja sekoita joukkoon kerma ja hienonnettu pähkinäseos. Kuumenna. Sekoita joukkoon vielä parmesaani.
Koristele pähkinöillä ja lehtipersiljalla.
Kyllä tässä räntäsateen räiskeessä on jotain nautintoja haettava:-) Tämähän olisi illallakin oikein mukavan pehmeä, kuitenkin helppo ja” vähätiskinen” ateria. Lasi punaviiniä kruunaa homman. Eikös sen punaviinin ole vielä väitetty laihduttavan, niin siinähän sitä pääsee balanssiin kivasti kermaisen pastan kanssa 😉
Kyllä, lasillinen punkkua sopii tämän pastan seuraan oikein mainiosti. 🙂