Klassinen bruschetta ei petä koskaan. Kesäaikaan tekee mieli lisätä mansikoita tomaatin kaveriksi bruschetan päälle. Mahtava mansikka sopii moneen herkkuun niin suolaiseen kuin makeaan!
Pannulla paahdettu tai grillattu maalaisleipäviipale on taivaallisen hyvää mansikoiden, kirsikkatomaattien, kesäsipulin varsien ja basilikan kera. Tämä bruschetta maistuu kesältä!
Mansikkabruschetat
6 palaa maalaisleipää
2-3 dl mansikoita
½ rs (100g) kirsikkatomaatteja
2-3 kesäsipulin vartta
kourallinen basilikaa
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamicoa
Valmistus:
Poista mansikoista kanta ja leikkaa kuutioiksi. Huuhtele tomaatit ja sipulin varret. Kuutioi tomaatit ja hienonna vihreät varret. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset. Paahda leivät kuumalla pannulla tai grillissä ja lusikoi täytettä leipien päälle.
Tarjoa heti.
Nam ! Oikein kesän herkkuleipiä 🙂