Ahventacot, paprikasalsa & chipotlekastike

Ahventacot, paprikasalsa & chipotlekastike

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Ahventacot ovat erinomaista kesäruokaa ja mutkatonta tarjottavaa suuremmallekin porukalle. Lisukkeet voi tehdä ennen vieraiden tuloa valmiiksi jääkaappiin ja viime hetkellä paistetaan ahvenet sekä kuumennetaan tortillat.

Ahventacot, paprikasalsa & chipotlekastike

Ahvenen tilalle sopii mainiosti myös muut vaaleat kalat, kuten esimerkiksi siika tai kuha. Kalataco on ihanan raikkaan makuinen paketti, kun paistetun kalan seurana tortillan välistä löytyy paprikasalsaa, marinoitua punasipulia, chipotlekastiketta, rapsakkaa salaattia, avokadoa ja yrttejä.

Ahventacot

Herkullista ja ehkäpä helteistäkin heinäkuun loppua!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Ahventacot, paprikasalsa & chipotlekastike

1 pkt täysjyvävehnätortilloja tai maissitortilloja

300-400 g ahvenfileitä
suolaa ja valkoippuria
oliiviöljyä ja voita

Paprikasalsa

1 iso punainen paprika
1 rs oransseja helmitomaatteja
1 rs miniluumutomaatteja
½ mieto punainen chili
½ ruukkua korianteria
kourallinen tuoretta minttua
1 tl (ruoko)sokeria
1 limetin mehu
suolaa ja mustapippuria

Marinoitua punasipulia

2 kesäpunasipulia
2 rkl punaista balsamicoa
1 tl suolaa
1- 2 tl (ruoko)sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Chipotlekastike

1 prk ranskankermaa
1 rkl chipotletahnaa

1 pk friseesalaattia
2 kypsää avokadoa
1 limetti

Valmistus:

Tee ensin lisukkeet.

Valmista paprikasalsa. Huuhtele kasvikset. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprika ja tomaatit pieneksi kuutioiksi. Hienonna yrtit ja chili (ilman siemeniä). Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Marinoi punasipuli. Hienonna punasipuli pieneksi ja sekoita balsamicon, öljyn, suolan, pippurin ja sokerin kanssa kulhossa.

Sekoita chipotlekastike.

Revi salaatti pienemmäksi ja leikkaa avokadot kuutioiksi. Purista avokadon päälle limetin mehua.

Suolaa ja pippuroi kalafileet. Paista fileet voissa ja öljyssä pannulla kypsiksi.

Kuumenna tortillat pannulla tai mikrossa.

Täytä tacot herkuilla mieleisessä järjestyksessä.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Ahventacot, paprikasalsa & chipotlekastike

  1. Voi, olisikin nyt näitä kasa edessäni, kun nälkäisenä katselen kuvia…

    1. Nämä valmistuvat kyllä melko nopsaa. Ahven ei tarvitse kuin muutaman minuutin pannulla ja lisukkeet myös simppeleitä, joten loistavaa pikaruokaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *