Kesäkurpitsa on mahtavan monikäyttöinen. Se taipuu niin moneen, kuten esimerkiksi tähän herkulliseen levitteeseen. Tein tämän levitteen vegaanisena korvaamalla parmesaanin ravintohiivalla. Ihanaa leivän päällä tai kokeile myös pastan kanssa!
Kesäkurpitsalevite
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pienehkö kesäkurpitsa
½ tl chilimaustetta
suolaa ja mustapippuria
½ sitruunan mehu
2 rkl ravintohiivaa ( tai raastettua parmesaania, jos ei tarvitse olla vegaanista)
kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistus:
Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa puoliksi. Vedä lusikalla siemeniä pois. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Kaada pannulle öljyä ja kuullota ensin muutama minuutti valkosipulia. Lisää kurpitsakuutiot. Mausta chilillä, suolalla ja mustaippurilla. Paista hiljalleen niin kauan kunnes kesäkurpitsat pehmenevät.
Soseuta seos korkeassa kulhossa sauvasekoittimella sitruunan mehun, basilikan ja ravintohiivan kanssa. Lisää tarvittaessa lisää oliiviöljyä.
Tarjoa leivän kanssa.
Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Parvekkeella tuottaakin jo kesäkurpitsa isoa satoa, joten laitan tämän ehdottomasti kokeiluun 🙂
Kannattaa kokeilla ja mikäs sen parempaa, jos vielä oman sadon kesäkurpitsaa. 🙂
Olisit voinut pyöräyttää vielä niitä hyviä kesäkurpitsasämpylöitäkin 🙂
No sellaiset passaisivat tämän seuraksi oikein hyvin. 🙂