Maukas ja kermainen avokadopesto tekee kesäkurpitsaspagetista täydellisen makuista! Herkullista, ihan kuin ravintolaruokaa, totesi mies ruokaa maistellessa. Täydensin tämän ”pastapeston” meze nyhtökaurapyöryköillä ja murustetulla fetalla, joilla muuten kohtuullisen kevyestä kesäkurpitsapastasta saa ruokaisampaa.
Maukasta arkea!
Kesäkurpitsaspagetti & avokadopesto (kahdelle)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
pesto:
1 avokado
1 valkosipuli kuorittuna ja viipaloituna
3rkl sitruunanmehua
¾ dl parmesaaniraastetta
½ dl oliiviöljyä
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
kourallinen persiljaa
ripaus cayannepippuria
suolaa ja mustapippuria
lisäksi:
noin 50 g fetaa
kourallinen persiljaa
1 ps meze nyhtökaurapyryköitä
Valmistus:
1. Tee spiraalikuorijalla tai kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta spagettimaisia suikaleita. Voit siivuttaa myös juustohöylällä ja sitten leikata siivuista pitkiä suikaleita.
2. Laita peston ainekset kulhoon ja aja sauvasekoittimella sileäksi.
3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista kesäkurpitsasuikaleita 1-2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunanmehulla.
4. Kuumenna meze-pyörykät pannulla öljyssä. (Jätä gluteenittomasta pastasta pois. Nyhtökaura ei ole täysin gluteeniton, sisältää gluteenisia jäämiä, <0.1% gluteenia.) Kokeile tilalla vaikka kikherneitä.
5. Sekoita pesto kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon. Lisää mukaan pyörykät, fetaa ja hienonnettua persiljaa.