Tänä kesänä mojito tehdään Suomitwistillä herukanlehdistä. Unohda minttu ja nappaa mustaherukkapensaasta kourallinen upean aromaattisia nuoria herukanlehtiä. Tujaus rommia, pieni lusikallinen sokerilientä, tiraus limetinmehua, jäitä ja jatka juoma lehtikuohulla tai herukanlehtimehulla. Ai, ai, kyllä kelpaa!
Herukanlehtimojito
6-8 mustaherukanlehteä
1 tl sokerilientä tai sokeria
½ limetin mehu
4 cl vaaleaa rommia
jääkuutioita
lehtikuohua tai herukanlehtimehua
Laita herulanlehdet, sokeriliemi tai hieno sokeri ja limetin mehu lasiin. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja herukan aromaattiset öljyt irtoavat.
Lisää jääkuutioita ja rommi. Sekoita hyvin. Lisää lehtikuohua tai herukanlehtimehua maun mukaan.
(Sokeriliemen valmistus: 1 dl sokeria ja 0,4 dl vettä. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Anna seisoa hetki. Lämmitä miedolla lämmöllä, jotta sokeri liukenee ja neste muuttuu kirkkaaksi. Kiehauta ja alenna sitten lämpö uudelleen ja anna kiehua hiljalleen noin minuutti. Nosta pois levyltä. Jäähdytä. Säilytä suljetussa purkissa kylmässä.)
Nauti!
No jopas on emäntä alkanut ideoimaan hienoja juomia. Hyvin on kesäinen tunnelma kuvassakin 🙂
Bistroemo heittäytyy välillä cocktailemoksi. 🙂