Kesäistä huomenta-päivää täältä raparperinrakastajan puutarhasta. Aamuni käynnistyi suloisen raikkaalla mansikka-raparperismoothiella. Raparperin kirpeys pyöristyy mukavasti maustamattomalla jugurttilla. Mansikka ja hunaja tuovat smoothieen miellyttävää makeutta.
Alkukesä on parasta aikaa nauttia raparpereista, kun niiden varret ovat mahtavan mehukkaita. Kananpoikien Bistrosta löytyy monta muutakin hyvää raparperireseptiä. Kokeile myös:
Raparperi-mascarponepiirakka
Lettukestien raparperihillo
Raparperi-ricottapiirakka
Vuohenjuusto-raparperisalaatti
Raparperi-mansikkatortilla
Raparperi-mansikkasmoothie
1 dl jäisiä mansikoita
½ dl raparperi paloina ( kypsennettynä -> keitä varren paloja viitisen minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä kattilassa pienessä vesi- tai mehutilkassa)
½ dl mansikkamehua
1 -1 ½ dl maustamatonta jugurttia
ripaus vaniljajauhetta
1 tl hunajaa
Valmistus:
Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi.
Nauti juomasta ja kesästä!
P.S Muista, että raparperin lehtiä ei saa käyttää muuten kuin koristelussa, koska ne ovat myrkyllisiä.
HUOM! Tämän smoothien tein alunperin raa`alla, nuorella raparperin varrella. Lisäsin nyt myös tähän ohjeeseen kypsennyksen, koska Iltalehden uutisen mukaan myös raa át raparperinvarret voivat aiheuttaa myrkytysoireita. Blogin kaikissa muissa raparperiohjeissa raparperi on kypsennettynä, sekä suhteellisen pieninä määrinä. Katso myös uudempi raparperismoothien ohje!
Eipäs ole tullutkaan mieleen, että raparperiakin voi surauttaa smoothieen. On varmaan raikasta 🙂
Sinne meni ja hyvää tuli. 🙂