Kirsikkahilloketta ja brebirousse-juustoa

Kirsikkahilloketta ja brebirousse-juustoa

Tämä kirsikkahilloke tai -chutney resepti on testattu jo kesällä, kun oli hapankirsikoiden aika. Ehkä hillokeesta saa yhtä hyvää tavallisilla makeammilla kirsikoilla, joita talviaikaan saa ainakin pakasteena, mutta saattaa myös hapankirsikoita löytyä pakasteena tai säilöttynä. Kirsikkahillokeen seuraksi sopii näin joulun aikaan täydellisesti ranskalainen brebirousse lampaanmaitojuusto, joka on täyteläistä ja lempeää.

Kirsikkahilloketta ja brebirousse-juustoa

Leppoisaa viikonloppua!

Kirsikkahilloketta ja brebirousse-juustoa

250 g kivettömiä hapankirsikoita
200 g hillosokeria
1 dl punaviiniä
0,1 dl punaviinietikkaa
½ rkl sinapinsiemeniä
1 tl raastettua inkivääriä

pala brebiroussea lampaanmaitojuustoa
juustokeksejä
hedelmiä

Valmistus:

1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna ensin kiehuvaksi. Keitä sitten matalalla lämmöllä noin tunti välillä sekoitellen.
2. Purkita ja jäähdytä.
3. Anna maustua jääkaapissa ainakin vuorokausi ennen käyttöä.

2 thoughts on “Kirsikkahilloketta ja brebirousse-juustoa

  1. Niin hienoa joulun harmoniaa 🤗 Vielä tähän vaikka Waltteri Torikan Oi jouluyö ja lasi punaviiniä, niin voiko enää parempaa pyytää 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *