Korvapuustin tuoksuinen bistro

Korvapuusti
Korvapuusti

Silloin tällöin meilläkin on pullantuoksuinen koti. Leivon vähemmän kuin laitan ruokaa. Tänään intouduin vaihteeksi leipomaan. Teki mieli pitkästä aikaa ihania perinteisiä korvapuusteja kylmän maitolasillisen kera.

Meillä riittää pieni puustitaikina. Korvapuustit ovat parhaimpia just leivottuna. En yleensä pakasta niitä. Oma pullan himo talttuu jo yhdellä puustilla, lapsilla maistuu maidon kera useampi… Nautinnon kruunaa hurmaava tuoksu, joka leijailee ilmassa vielä pitkään, kun puustit ovat tulleet uunista ulos.

Uunituoreita korvapuusteja
Uunituoreita korvapuusteja

Pullan tuoksuista päivää!

Korvapuustit ( noin 16-18 kpl)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
6-8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
50 g pehmeää voita
2 rkl kanelia
½ dl sokeria

Päälle:
Kananmunaa
raesokeria

Valmistus:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja sokeri. Sekoita ja lisää vähitellen jauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi taikinaksi.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy, jonka lyhyempi sivu on noin 30 cm. Levitä voi taikinalevyn päälle. Ripottele voin päälle kaneli ja sokeri.

Kääri taikina rullalle. Jätä saumakohta alas. Leikkaa rullasta veitsellä vinoittain paloja, jotka ovat leveältä puolelta 4-5 cm ja kapealta puolelta 2 cm. Laita kapeampi puoli ylöspäin ja paina peukalolla puustin päältä taikina alas.

Nosta puustit pellille kohoamaan. Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja koristele raesokerilla.

Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes puustit ovat saaneet hyvin väriä .

Katso lisää puustireseptejä: karpalo-valkosuklaapuustit ja puolukka-kookospuustit

2 thoughts on “Korvapuustin tuoksuinen bistro

  1. On kananpoikalapsilla ollut taas juhlaa siellä koulupäivän jälkeen, kun on leijunut pullan tuoksu kodissa. Kiinnostaisi muuten tietää, että miksi et tykkää pakastaa pullaa? Nimimerkki: innokas leipomusten pakastaja 🙂

    1. Pakkasesta otetuista pullista ei leviä enää huumaava tuoksu. Jos vain mahdollista, niin tuoksu kuuluu pullapäivään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *